Így néz ki manapság a bergamoi kórház belülről - VIDEÓ

Így néz ki manapság a bergamoi kórház belülről - VIDEÓ

Tegnap számoltunk be róla, hogy a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett észak-olasz Bergamoból a hadseregnek kellett elszállítania a járványban elhunytak holttesteit más tartományokba, miután a város temetkezési szolgáltatói és krematóriuma sem tudott lépést tartani a kiugróan magas halálozási számmal.

Bergamoból már az olasz hadsereg szállítja el a holttesteket

Egy szerda éjszakai, megrázó videót tett közzé a bergamoi helyi lap. Az Eco di Bergamo arról számolt be, hogy a hadsereg éjjel más városokba, így Modena vagy Brescia városába szállított át holttesteket, miután megteltek a helyi temetkezési szolgáltatók.

A városból több egészségügyi dolgozó is üzent már a világnak, hogy lépjenek időben és ne hagyják odáig fajulni a helyzetet, mint ameddig az olaszok hagyták, vezessenek be mihamarabb óvintézkedéseket, hogy ne kelljen később azon gondolkodni, hogy kinek az életét mentsék, ha nincs elég lélegeztetőgép.

Az olaszok Kínával ellentétben a nyilvánosság fegyveréhez nyúltak, most szintén Bergamo városa kérte a sajtót, hogy mutassák be milyen állapotok uralkodnak a helyi kórházban.

„Hogy megmutassuk mindenkinek, hogy néz ki egy olyan  katasztrófahelyzet, amelyet még soha senki nem tapasztalt. Azt akarják, hogy Önök lássák. Azt akarják, hogy a világ lakossága megkérdőjelezze saját kormányainak válaszait. Mert már nem lehet mentség, hogy senki sem tudott róla. Olaszországnak nem. Senki másnak sem.”

-írja a SkyNews, aminek stábját a kórház sajtómunkatársa vezette végig a leginkább háborús állapotokat tükröző kórházon.

A kórház tömve van betegekkel, minden négyzetmétert kihasználnak, a várókból is kórtermek alakultak, szinte az egész épület intenzív osztállyá vált. Súlyos légzési nehézséggel küzdő, levegőért kapkodó, illetve lélegeztetett embereket látni mindenhol. Az ágyak között védőfelszerelésben rohangálnak az ápolók, akik az új pácienseket csoportosan veszik körbe és a légzést segítő gépekre kapcsolják őket, ami nélkül állapotuk gyorsan romlana és meghalnának.