Bergamoból már az olasz hadsereg szállítja el a holttesteket

Bergamoból már az olasz hadsereg szállítja el a holttesteket

Egy szerda éjszakai, megrázó videót tett közzé a bergamoi helyi lap. Az Eco di Bergamo arról számolt be, hogy a hadsereg éjjel más városokba, így Modena vagy Brescia városába szállított át holttesteket, miután megteltek a helyi temetkezési szolgáltatók.

Uscita dei mezzi militari dal cimitero Defunti trasportati fuori provincia

Uscita mezzi militari dal cimitero di Bergamo con i defunti

A hadsereg szóvivője megerősítette, hogy az éjszaka folyamán 15 teherautó és ötven katona segítségével szállították át a holttesteket szomszédos tartományokba.

A holttesteket evakuáló katonai teherautók képei rámutattak arra, hogy az egészségügyi szolgáltatások milyen mértékű válsággal néznek szembe az Európában legsúlyosabban érintett észak-olasz régióban. Olaszországban szerdán ismét növekedett a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma, csak Lombardia tartományban, ahol Bergamo városa is található, tegnap több mint 300 áldozatot szedett a vírus.

Korábban a város már segítséget kért, mert a krematóriuma nem bírta a terhelést. Giacomo Angeloni, Bergamo temetőkért felelős helyi tisztviselője a hét elején elmondta, hogy a város krematóriuma éjjel-nappal dolgozik, napi körülbelül 24 testet kezel, ami a normális maximumának is a kétszerese.