Hiába miniszterhelyettes a képviselő, az önkormányzat segítette ki a váci kórházat

Hiába miniszterhelyettes a képviselő, az önkormányzat segítette ki a váci kórházat

Az önkormányzat segítette ki szájmaszkokkal és gumikesztyűkkel a váci Jávorszky Ödön kórházat. A Facebookon közzé tett beszámoló alapján hiány keletkezett a védőfelszerelésből, ennek enyhítésére a város saját készletéből adományozott az állami fenntartású intézménynek.

A hiánnyal kapcsolatban az helyi oldal, a Váci Hírlap két napja arról írt, hogy a kórház egyik dolgozója Facebookon kért maszkokat az intézménynek.

Matkovich Ilona Vác polgármestere azt mondta a város hivatalos oldalának, hogy a szervezett beszerzésnek és a koordinált elosztásnak köszönhetően a váci önkormányzati intézményeknél és az alapellátásban követni tudják a legszükségesebb felszerelési igényeket,

így mód volt arra, hogy az egyébként nem városi fenntartású kórház számára is tudjanak biztosítani maszkokat és kesztyűket.

Az adományozás érdekessége, hogy a térség országgyűlési képviselője a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott Rétvári Bence, aki most az egész kormány helyett épp azzal van elfoglalva, hogy politikai hasznot húzzon a koronavírus elleni védekezésből.

Rétvári az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese, ezért az mindenképp különös, hogy egy erős embernek számító képviselő sem tudta kijárni körzetének a megfelelő mennyiségű védőfelszerelést.