300 ezer forintos büntetést kapott a csirkehúst túlárazó hentes

300 ezer forintos büntetést kapott a csirkehúst túlárazó hentes

A koronavírus-járvány okán indított fogyasztóvédelmi ellenőrzések következtében megszületett a hatósági döntés a Lehel téri piacon a csirkehúst túlzott árakon áruló kereskedő ügyében. A vállalkozásra 300 ezer forintos bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala - tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Ahogy azt írták,

a közösségi oldalakon. Az ITM kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon 2020. március 18-án. 

"A vizsgálat tapasztalatai szerint a széles körben elterjedt fényképeken látható csirkehús árak kirívónak voltak tekinthetőek, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt egyetlen példa sem. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult, amely 300 ezer forintos bírság kiszabásával zárult"

- közölték. 

Egyébként a hatóság 2020. április elejéig több mint 700 üzletet vizsgált, 70 bolt esetében indít eljárást árfeltüntetési jogsértések miatt.

A vecsési autómosó megúszta

Figyelmeztetéssel megúszta az a vecsési autómosó, aki azt hirdette magáról, hogy 15 ezer forintért koronavírus elleni fertőtlenítést végez a gépjárműveken. A Pest Megyei Kormányhivatal arra kötelezte az autómosót, hogy a jövőben reklámhordózóin, kereskedelmi kommunikációjában csak hitelt érdemlő dokumentumokkal alátámasztható állításokat közöljön.