Soron kívül fertőtlenítik a Széchenyi fürdőt

Soron kívül fertőtlenítik a Széchenyi fürdőt

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán közölte, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes csütörtök reggelre összehívta az operatív törzset a városban megjelenő új koronavírus miatt.

„Bár a gyógyvizek elpusztítják a vírust, soron kívüli fertőtlenítés zajlik a Széchenyiben, és a munkatársak is kellő tájékoztatást kapnak. Mindenben a tisztifőorvos iránymutatásai alapján, a kormányzati operatív törzzsel együttműködve járunk el. Tesszük, ami a dolgunk”

-írta a posztban Karácsony, hozzátéve, hogy a főváros vállalatai felkészültek, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pedig saját operatív törzset működtet.

A Széchenyi fürdőben való gyors reagálásra azért volt szükség, mert kiderült, hogy négy barátnő fordult meg ott, akiknél később Prágában és Dániában azonosították a koronavírust.

Széchenyi fürdőben, palacsintázóban, gyógyszertárban is jártak a koronavírus-beteg lányok

Többek között a Széchenyi gyógyfürdőben is eltöltöttek egy órát azok a külföldi lányok, akikről később kiderült, hogy megfertőződtek a koronavírussal. A korábbi hírekkel ellentétben nem két főről, hanem négy barátnőről van szó, ők Milánóból, Bécsen keresztül jöttek Budapestre még február 26-án, majd két éjszaka után távoztak.

Közben a tegnap este bejelentett két magyarországi fertőzöttről Müller Cecília tisztifőorvos közölte, hogy nem csak őket, de a velük egy háztartásban élőket is karanténba helyezték és elkezdték azok feltérképezését, akikkel az iráni tanulók kapcsolatba kerülhettek.

A SOTE gyógyszerész hallgatója az egyik koronavírus-fertőzött

A Semmelweis Egyetem egy külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus fertőzést - közölte a SOTE a honlapján Mint írták, az egyetem rektora intézkedett arról, hogy a 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban internetem elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat.