Ilyen is van: fideszes vezette sportszövetség a csőd szélén

tenisz

Óriási hiánnyal és kifizetetlen tartozásokkal küszködik a fideszes Szűcs Lajos vezette teniszszövetség. Az Index birtokába került levél szerint az országgyűlési képviselő Szűcs a Magyar Tenisz Szövetség elnökeként még márciusban írt Szabó Tünde államtitkárnak, melyben pénzért könyörgött:

Kérem tisztelettel, hogy járjon el annak érdekében, hogy a pénzügyi konszolidáció összege a lehető legrövidebb időn belül a szövetség rendelkezésére állhasson, különös tekintettel arra, hogy már a havi bérek fizetésekre sincs elegendő forrás.

A lap szerint a fideszes politikus irányította szövetségen belül konfliktusok voltak, ami miatt visszaesett a szponzori bevétel.

A szállítói tartozásaik egymilliárd feletti összeget tesznek ki. Az egyéb szállítói tartozások is 150 milliós terhet jelentenek.

Egyik tételt sem részletezték, mi kerülhetett ennyibe. Az Index kiemeli, Szűcsöt számos támadás érte, a jelenlegi legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Fucsovics Márton is kijelentette,

nem kíván vele együttműködni.

Az MTI szerda esti híre szerint lemondott elnökségi tisztségéről Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba, ezért a szövetség elrendeli az idén esedékes teljes tisztújító közgyűlés kiírását. A közgyűlés lebonyolítási feltételeit az MTSZ vizsgálja, tekintettel a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre.

Juhász Gábor főtitkár az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában közölte, az idevágó kormányrendelet értelmében a szövetség nem marad irányítás nélkül.

„A rendelkezés azt jelenti, hogy az elnökségi tagok lemondása érvényes, hatályos, ugyanakkor feladatukat az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk. (Szűcs Lajos) elnök úr a teljes tisztújítás kiírása mellett határozott, ennek feltételeit azonban – szintén a vészhelyzetre vonatkozó jogszabályok alapján – ennek az elnökségnek kell meghoznia. Ez alapján jelenleg a lemondott elnökségi tagok is úgy tekintendők, hogy feladatukat a korábbiak szerint ellátják” – fejtette ki Juhász Gábor.