Gyerektalicskával vitte ki a zsákmányt egy bűnbanda

.
Kép: Police.hu.

Őrizetbe vették a szigetszentmiklósi nyomozók azt a két férfit, akik harmadik társukkal több tízmillió forintnyi zsákmányt talicskáztak ki egy dunavarsányi házból - írja a rendőrség honlapja.

A betörők még tavaly december 30-án éjszaka átmásztak a hátsó kerítésen, félretoltak egy üveglapot, így bejutottak a teraszra, ahol felfeszítették a hálószoba ablakának redőnyét, és betörték az üveget.

A nyomozás szerint a házban volt idejük körülnézni, szinte mindent vittek, ami mozdítható volt, még azt is, ami elsőre nem. A falból két lemezszekrényt is kitéptek, majd szállítóeszköz után néztek.

A kiszemelt házhoz ugyanis előzőleg gyalog érkeztek, ezért dolguk végeztével magukhoz vettek egy gyerek talicskát, felpakolták rá a több mint félmázsás szajrét, majd eltolták az éjszakába.

Nem végeztek félmunkát ugyanis, a háztól nem messze szétverték a lemezszekrényeket, kiürítették, majd elmenekültek az összesen közel 50 millió forintot érő pénzzel, nagy értékű karórákkal, arany ékszerekkel, személyes iratokkal.

A feljelentés után a rendőrök nyomkövető kutya segítségével térképezték fel menekülési útjukat, majd annak vonalán további adatgyűjtést végeztek és kamerafelvételeket szereztek be.

A nyomozás végül ezen a héten kedden hozott jelentős eredményt, a tetteseket azonosították és elfogták. Két Pest megyei férfit, a 41 éves D. Ferencet és a 22 éves Gy. Ferencet előállították és őrizetbe vették. A bandához tartozó harmadik azonosított társuk, a 49 éves Gy. Endre jelenleg egy időközben elkövetett bűncselekmény miatt letartóztatásban van. A nyomozók a gyanúsítottak lakásán kutatást tartottak, a betörésből zsákmányolt ékszerek és pénz egy részét megtalálták és lefoglalták.

Kihallgatásán mindhárom gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését.