Bicskával akart egy 14 éves fiú kirabolni egy családapát

.
Kép: Police.hu.

Fényes nappal állták útját egy párjával és kislányával a tápiószelei játszótér felé autózó férfinek hétfő délután - írja a rendőrség honlapja. 

A portál szerint egy út szélén sétáló háromfős társaság két tagja hirtelen a kocsi elé ugrott, és megállásra kényszerítette. A 34 éves sofőr kiszállt az autóból, hogy kérdőre vonja a fiatalokat. A köztük kialakult szóváltást az idősebbik fiú a farzsebéből előrántott zsebkéssel rendezte volna le.

Bezárt állapotban szorosan a férfi hasához szorította, közben megöléssel fenyegette.

Az apa válaszul ököllel fejen ütötte, és megpróbálta, de nem sikerült elvenni a bicskát. A fiatal tovább fenyegetőzött, és barátját is verekedésre buzdította. Hadonászott az időközben kinyitott bökővel, mire a férfi visszaült a kocsijába, családjával bezárkóztak, és hívták a rendőrséget.

A kölykök ordítozása és az autó püfölése akkor maradt abba, amikor az egyenruhások befékeztek a helyszínen. A 14 éves fiút és 12 éves társát elfogták és előállították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a gyermekkorú elkövetőt tanúként, míg a 14 esztendős fiút gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja indítottak eljárást.