Kövér László szerint Karácsony Gergely nem őszinte, és az ember Ádám és Éva óta nem változik

Kövér László szerint Karácsony Gergely nem őszinte, és az ember Ádám és Éva óta nem változik

Kövér László Házelnök egy hosszabb, elvileg ünnepi interjút adott a Magyar Nemzetnek a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójában, amelyből egészen szépen kiderül, nála sem 15 millió magyarból áll a nemzet. 

Nagyjából csak a Fidesz-szavazók azok, akiknek fáj Trianon. 

Most eltekintünk az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjának korábbi tudományos segédmunkatársának történelem elemzésén, ugyanakkor az aktuálpolitikai kérdéseket azért érdemes megnézni. 

Például Karácsony Gergely főpolgármester még véletlenül sem gondolhatta komolyan, hogy megemlékezik az évfordulóról. 

"Nem tartom őszintének a kezdeményezést. A baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban mindig kilóg a balliberális lóláb. Karácsony Gergelyt is ebbe a csoportba sorolom. A harmadik részt a megveszekedett nemzetgyűlölők, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat alkotja, akik gyakorlatilag tőről metszett utódai az 1919-es bolsevistáknak"

- fogalmazott házelnök. 

Szerencsétlen Szabó Tímea annyira bögyében van Kövér Lászlónak, hogy még azt is feltételezi, hogy valamilyen óriási globális összeesküvésnek köszönhetően Ausztráliába vihette hazánk rossz hírét.

"Valószínűleg nem a magyarországi ellenzék sikolyai hallatszottak át az Indiai- és a Csendes-óceánon túlra, hanem a balliberális hálózat újságírói keresték meg Szabó Tímeát, ami tanulságos abból a szempontból, hogy milyenfajta szervezett erővel állunk is itt szemben, s hogy kicsodák is a Szabó Tímeák".

Hogy kik azok a "Szabó Tímeák"? Azt azért nem mondja ki, de azt világossá teszi, hogy ugyanaz a logika működik, mint amit az 1919-es baloldal csinált a két világháború között a Trianonban megcsonkított, halálraítélt Magyarországgal.

"Az Orbán-kormány megbuktatásáért az ország tönkretétele, sárba tiprása, az uniós források elvétele sem drága a mai ellenzéknek és nemzetközi támogatóinak – mennél rosszabb a magyar embereknek, annál többen fordulhatnak szembe a kormánnyal. Tehát: „Hajrá, vírus!”

- magyarázza, elfelejtve azt az apróságot, hogy ellenzékben a Fidesz ugyanúgy a források elzárását kérte. 

"Szabó Tímeáék" csapatát erősítik mások is, ugyanis ez egyre kiterjedtebb háború:

"a baloldal által elfoglalt nyilvánosság, akadémiai szféra és a bírói intézményrendszer innen érkező tagjai (..), akik a nemzetállamok és a nemzetállami alkotmányok ellen viselt polgárháború egyik legfontosabb hadoszlopává váltak". 

Kitértek a járvány utáni világra is, amely kapcsán érezni némi ellentmondást a kövéri gondolkozásban. 

Sokak szerint a járvány végével már nem lesz ugyanolyan a világ, mint előtte. Mi a véleménye erről? - érkezik a kérdés. 

"Attól tartok, ez nem több, mint az ateista értelmiség imája. A materiális érdekek igenis azt diktálják, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba. Semmilyen olyan kényszerítőerőt nem látok, ami a világot jelenleg uraló létszisztéma alapvető megváltoztatását idézhetné elő"

- fogalmazott Kövér László, amelyből az szűrhető le, hogy szerinte csak az ateista értelmiség akar egy másfajta elgondolást, egy fenntarthatóbb világot, ő meg ugye nem. 

De meg is magyarázza:

"az ember – úgy általában – pedig Ádám és Éva óta nem változik. Egyenként persze mindenki jobbá válhatott egy kicsit, ha a kényszerű bezártság ideje alatt megtanulta becsülni az élet valódi értékeit. Adja Isten, hogy sokan legyenek és ez sok mindenhez elég legyen".