Kövér sikeresen összemosta Gömböst, Antallt, Szálasit Orbánnal és Horthyval

Kövér sikeresen összemosta Gömböst, Antallt, Szálasit Orbánnal és Horthyval

Kövér László házelnök továbbra is eleget tesz a szerepének, és igyekszik meglepő meglátásaival magára vonni a figyelmet - addig sem Orbán Viktorról, vagy az önkormányzatok felszámolásáról, vagy bármi másról beszélünk. Ő meg főleg nem. 

Pénteken a Magyar Művészeti Akadémia budapesti emlékülésén, Jankovics Marcell Trianon című tárlatának megnyitóján, a Pesti Vigadóban tartott eseményen például kifejtette, hogy 1990 után harminc évvel a felénél jár az ország annak a mentalitásváltásnak, amely a tanuljunk meg kicsik lenni helyett a "tanuljunk meg önmagunk lenni, és a merjünk nagyot álmodni gondolatát teszi a közösségi cselekvés vezérfonalává".

Majd elmondta, hogy az elmúlt száz esztendőből 55 éven keresztül nemzetellenes vagy a nemzet iránt közömbös politika gyakorolta a főhatalmat Magyarországon, csak 45 esztendő adatott eddig a nemzeti politikának, hogy kormányzati eszközökkel éljen. Hozzátette: Trianon óta nemcsak a nemzet egyharmada van kisebbségben a külhonban, hanem Magyarországon még mindig kisebbségben van a nemzeti politika is.

De hogy is jön össze a 45 év? 10 év NER, 4 év "polgári", 4 év MDF (ez eddig 18), és akkor marad még 27, ami mondjuk felöleli a Horthy-korszakot (1920-1945), és mondjuk a világégést követő átmeneti időszakot. 

Amennyiben ez igaz, úgy például Kövér László mindenképpen egy kalap alá vette Szálasi Ferencet, Gömbös Gyulát, Antall Józsefet és Orbán Viktort. 

Az Országgyűlés elnöke szerint egyébként olyan gazdasági, társadalmi és szellemi változásokat kell elérni Magyarországon, hogy "soha ne lehessen többé mást, mint nemzeti politikát folytatni".