A kutatók számítása szerint 36 idegen, kommunikálásra képes civilizáció létezhet a galaxisunkban

A kutatók számítása szerint 36 idegen, kommunikálásra képes civilizáció létezhet a galaxisunkban

A Nottinghami Egyetem kutatói arra jutottak, hogy 36 intelligens, kommunikálásra képes idegen civilizáció létezhet a galaxisunkban, ha azt feltételezzük, hogy az élet más bolygókon is ugyanúgy fejlődött, mint a Földön - írja a 24.hu a The Astrophysical Journalben megjelent tanulmányra hivatkozva.

Christopher Conselice asztrofizikus professzor elmondása szerint úgy számoltak, hogy idegen bolygókon is körülbelül ötmilliárd évre van szükség az élet kialakulásához, a Földön 4,5 milliárd év kellett ehhez. Ezt összevetették azzal, hogy milyen a bolygó körüli csillag fémtartalma, és hogy mennyire fejlettnek kell lennie egy civilizációnak a kommunikációs képességhez.

Az elmélet szerint az idegen civilizációk megpróbálnak velünk kommunikálni, de átlagosan 17 ezer fényévre lehetnek tőlünk, ezért nem érnek el minket. A modell szerint az is elképzelhető, hogy már csak egyedül vagyunk a galaxisban, de korábban létezhettek mások, csak a túlélési idejük rövidebb volt.

Az egész kutatás a matematikán alapul, semmilyen információnk/bizonyítékunk nincs arra vonatkozóan, hogy akár a galaxisunkban, akár azon túl létezik, vagy valaha létezett-e idegen civilizáció.