A harmincnegyedik bajnoki címét szerezte meg a Real Madrid

A harmincnegyedik bajnoki címét szerezte meg a Real Madrid

A Real Madrid hazai pályán 2-1-re legyőzte a Villarrealt, amivel a záró forduló előtt behozhatatlan előnyre tett szert az ősi rivális Barcelonával szemben, így megszerezte története 34. bajnoki címét a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Zinedine Zidane együttese Karim Benzema duplájával sorozatban tizedik bajnokiját nyerte meg. A királyi gárda a 2016/17-es idény után szerezte vissza trónját Spanyolországban.

"Ez a trófea a munka és az állandóság gyümölcse. Ha jól végzed a dolgodat, végül megkapod a jutalmadat. Sorozatban tíz meccset megnyerni egyáltalán nem könnyű, akkor is, ha vannak, akik nem így gondolják"

nyilatkozta Sergio Ramos a lefújást követően.

A Real Madrid csapatkapitánya szerint bár ez egy rendhagyó idény volt  a járvány utáni időszakban egyértelműen látszott, melyik csapat a legjobb.

"Ez az ötödik bajnoki címem, rendkívül boldog vagyok. Zidane a kulcs, a hajó kapitánya. Megbízik a játékosokban, ami nem magától értetődő az edzők körében. Vakon hiszünk benne. Amihez hozzáér, arannyá válik. El kell ismerni az eredményeit. Addig maradok, amíg az elnök akarja. Rajtam nem múlik. Imádok itt lenni, szeretném a Real Madridban befejezni a pályafutásomat!"

- vetítette előre Ramos.

„Fantasztikus érzés, különösen a játékosok elképesztő teljesítménye ismeretében. Ez csapatmunka volt. Nem találok szavakat, elmondhatatlanul boldog vagyok. A játékosok azok, akik a végsőkig küzdenek. Ez karrierem egyik legszebb napja. Bár nem tudunk együtt ünnepelni a szurkolókkal, minden Real-drukkert üdvözlök. A Bajnokok Ligája más kávéház, ám bajnokságot nyerni sokkal nehezebb"

– mondta a vezetőedző Zinédine Zidane, akinek ez volt a tizenegyedik serlege a Real Madridnál.

A Real Madrid egyébként akkor is bajnok lett volna, ha nem nyer, mivel az őt üldöző az FC Barcelona hazai pályán 2-1-re kikapott az Osasunától, amely 2009 májusa után tudott ismét győzni a Nou Campban.

A bronzéremért folytatott csatában az Atlético Madrid került előnybe a záró kör előtt, ugyanis kétgólos győzelmet aratott a Getafe vendégeként, míg a Sevilla gól nélküli mérkőzést játszott a Real Sociedad otthonában. A fővárosiak így két ponttal előzik meg az andalúziai gárdát az utolsó forduló előtt.

A bennmaradásért folytatott küzdelem is tisztult: a sereghajtó Espanyol mellett már biztosan búcsúzik az élvonaltól a Real Mallorca, miután 2-1-re kikapott a vendég Granadától. A harmadik kieső a Leganés-Celta Vigo párosból kerül majd ki: előbbi Bilbaóban aratott 2-0-s győzelmével egy pontra csökkentette hátrányát riválisával szemben, amely a 3-2-re elvesztette a Levante elleni összecsapását.

A fordulót tíz piros lap "színesítette".

La Liga, 37. forduló:
Athletic Bilbao-Leganés 0-2 (0-0)
FC Barcelona-Osasuna 1-2 (0-1)
Real Betis-Alavés 1-2 (0-0)
Celta Vigo-Levante 2-3 (2-2)
Getafe-Atlético Madrid 0-2 (0-0)
Real Mallorca-Granada 1-2 (1-1)
Real Madrid-Villarreal 2-1 (1-0)
Real Sociedad-Sevilla 0-0
Valencia-Espanyol 1-0 (1-0)

korábban:
Eibar-Valladolid 3-1 (2-0)