Kovács Tamás: "Számomra meghalt a vívás"

Kovács Tamás: "Számomra meghalt a vívás"

Ahogyan korábban írtuk: továbbra is a vívómúlttal nem rendelkező Csampa Zsolt irányítja a Magyar Vívó Szövetséget (MVSZ), miután a szervezet szombati rendes, tisztújító közgyűlésén újabb négy évre őt választották meg elnöknek.

Az eseményen a 151 szavazásra jogosult tagból 144 jelent meg. A titkos szavazáson minden szavazat érvényes volt. A nyolc éve elnök Csampa Zsolt - a belügyminisztérium helyettes államtitkára - 93, míg kihívója, Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó csupán 51 szavazatot kapott.

Az egykori szövetségi kapitány, Kovács Tamás több alkalommal is bírálta Csampa Zsolt személyét, ugyanis úgy vélte, a fideszes politikus egy no-name ejtőernyős, aki

„nem méltó a sportág élére, aki nem tud megszólalni semmilyen nyelven, nem ért semmihez”.

Kovács még levelet is írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben többek között így fogalmazott:

„A kérdés az, hogy egy szerény képességű politikus legyőzhet-e egy szakmailag felkészült, többszörös olimpiai, világbajnok vívó ikont?”

Azóta már tudjuk a választ. 

Kovács Tamás a saját közösségi oldalán csütörtök reggel már azt írta, hogy számára véget ért ez a sportág.

"A mai nappal eltemettem egy sportágat... Nagyon szerettem, sőt imádtam....édesapám,bátyám,és jómagam 35 olimpiai,világbajnoki érmet szereztünk hazánknak....ez a sportág volt családunk mindene, szerelme..de az elmúlt szombaton örökre elment, meghalt számomra"

- fejtette ki a korábbi nagyszerű vívó. 

"93 bátor szavazó megértette velem, hogy ezt a sportágat örökre el kell felejteni...mindent, a versenyzői, a versenybírói, a szövetségi kapitányi, a főtitkári éveket, mert ez a sportág a szememben morálisan nagyon mélyre süllyedt...mindent, mindenhonnan kitöröltem, mintha soha nem lett volna."