Jakab Péter: "Ne féljetek megemelni a postások bérét akkor se, ha Brüsszel tiltja!"

Mivel veszteséges vállalatról van szó, béremelés csak akkor lehetséges, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul.

- mondta Gulyás Gergely a kormányinfón a postások béremelésével összefüggésben. A miniszterelnökséget vezető miniszter közölte,  a kormány ebben az ügyben levélben fordul az Európai Bizottsághoz, de jelezte, a magyar gazdaság lehetőségei most sokkal korlátozottabbak, mint a járvány előtti hónapokban és mivel a Magyar Posta Zrt. veszteséges cég, ezért a béremelés szerinte csak akkor lehetséges, ha a Bizottság ehhez hozzájárul.

Az 5 milliós fizetéshez nem kellett engedély?

- tette fel a kérdést az ügy kapcsán Jakab Péter. A Jobbik elnöke közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a Magyar Posta dolgozói csak minimálbért kapnak, addig Schamschula György vezérigazgató havi 5 millió forintos fizetéséhez nem kértek engedélyt senkitől.

Gulyás Gergely a kormányinfón mondhatta volna azt is, hogy a kormány nagy ívben tesz a postások béremelésére, helyette, ellesve Orbán brüsszeli produkcióját, azt mondta, Brüsszel az, ami nem engedi a fizetésemelést. No, de itt a fideszes papírkard, indulhat az újabb látványszabadságharc!

- írja közleményében Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint itt lenne végre az ideje, hogy a kormány és Orbán Viktor nemzeti konzultáció helyett valódi tettekkel bizonyítsa korábbi ígéreteit amikor arról volt szó, hogy "senkit nem hagyunk az út szélén."

Jakab Péter Jobbik elnök

Bátorság hát, elvtársak! Ne féljetek megemelni a postások bérét akkor se, ha Brüsszel tiltja. Ne papírkardot rántsatok, hanem papírpénzt adjatok. Kivételesen ne magatoknak, hanem azoknak, akik minimálbérért viszik a milliárdos nemzeti szemeteteket, akarom mondani konzultációtókat.

- olvasható a Jobbik elnökének közleményben.

postás tüntetés

Két hete a postás szakszervezetek felhívására több ezren demonstráltak a legkevesebb 10 százalékos béremelésért. Azóta zajlanak az egyeztetések és a legutóbbi információk szerint az érdekképviseletek most a kormány válaszára várnak, de a hatékonyabb nyomásgyakorlás érdekében közben bejelentették, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.