Ezt most Ön fizeti: a korábbi vizitdíj százszorosába kerül egy darab koronavírus teszt

Ezt most Ön fizeti: a korábbi vizitdíj százszorosába kerül egy darab koronavírus teszt

Pénteken a kormányzati koronavírus portálon végre konkrét információkkal szolgáltak arról, hogy mit kell tenni azoknak, akik külföldről térnek vissza hazánkba. Nem igazán siették el a dolgot, hiszen az új szabályozás augusztus 1-től lesz érvényben, így mostantól figyelni kell mely országok zöld, sárga és piros jelzésűek.

Utóbbi kettő kapcsán ugyanis karantén vár a magyar állampolgárra (is), amennyiben nem produkál negatív PCR teszteredményt (a mintavétel helyszíneiért KATTINTSON IDE). Ennek elvégzése viszont nem ingyenes

30.500 forintba kerül egy teszt, persze, ha angol nyelvű felárat kérünk, akkor ezer forinttal több, viszont ha szombaton lenne szükségünk a vizsgálatra, vagy az eredmény sürgős lenne, 45.750 forintot kell kicsengetnünk. 

 

"Orbánék a baloldali kormányokat megszégyenítő módon a korábbi vizitdíj százszorosát, mintegy 30 ezer forintot kérnek el a családoktól azokért a tesztekért, amelyeket az ő adójukból vettek meg tonnaszámra Kínából. Az egész pofátlanságnak a legteteje pedig, hogy ezt a pénzt odaadják azoknak a magánszolgáltatóknak, akik a teszteket elvégzik, így most az adófizetők pénzén duplán gazdagodhatnak"

- reagált az országos tisztifőorvos bejelentésére Lukács László György

A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa szerint a koronavírus-járvány lehetőséget adott arra, hogy a hazai egészségügyet meggyógyítsa a kormány, helyette viszont nem tett mást, mint fizetőssé tette azt azoknak a családoknak, akik előre tervezett nyaralásukról térnek haza, vagy akik például Angliából, vagy máshonnan jönnének haza rokonlátogatásról. 

Mennyivel kívánja a kormány megsarcolni azokat, akik külföldről térnek vissza?

Világos, új szabályként fogalmazta meg a kormány azt, amit Gulyás Gergely múlt héten jelentett be: a különböző besorolású országokból (sárga vagy piros) hazaérkező magyarok augusztus elsejétől kötelesek karanténba vonulni és annak elhagyása előtt koronavírus tesztet csináltatni (piros országból érkezők kettő, a sárga országból érkezők 1 negatív tesztet).

"Jól mutatja, hogy a hazai egészségügy romokban van, hogy a lakosok szűrését, nem az állami, hanem a fizetős hazai egészségügyben végezteti el a Kormány"

- fogalmazott Lukács László György, hozzátéve, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor azt mondta, hogy számára az egészségügy nem üzlet.