Öt gyanúsítottja van a Deák téri gyilkosságnak

Öt gyanúsítottja van a Deák téri gyilkosságnak

Az eddig nyilvánosságra került három, letartóztatott személyen kívül, további két gyanúsítottja van a két és fél hónappal ezelőtti Deák téri kettős gyilkosságnak - közölte Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, a 24.hu megkeresésére.  Az ügyészég tájékoztatása szerint a három letartóztatásban lévő személyen kívül egy 19 éves férfit és egy 17 éves fiút is kihallgattak a nyomozók csoportos garázdaság bűntette miatt.

Mint ismeretes, Cs. Krisztián május 22-én halálra késelte a szülinapját ünneplő Lászlót és Gergőt, amikor 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással a belvárosban. A rendőrök gyorsan elkapták az elkövetőt, aki az édesanyja szerint drog hatása alatt volt, ezért követte el a bűncselekményt. A tömegverekedés után előállított kilenc ember közül egy lány kivételével mindenkinél kimutatott valamilyen drogot a gyorsteszt.

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A születésnapját ünneplő 18 éves fiatal először írásban beismerte a bűnösségét a rendőrségen, ezt azonban később visszavonta a bíróságon. J. Dániel és J. Marcell viszont ténybeli beismerő vallomást tett a korábbi kihallgatása során.

A Deák téri gyilkos azért hordott magánál kést, hogy "erősnek érezze magát"

A Blikk információi szerint június végén külön temetőben helyezik végső nyugalomra a Deák téri gyilkosság két áldozatát. Június végén, de a tervek szerint külön helyen és külön időpontban helyezik végső nyugalomra Gergőt (21) és Lászlót (16). A fiatalabbik áldozat családja a büntetőeljárás mellett a család polgári peres úton kártérítést is követel majd a tragédia miatt.

A 24.hu információi szerint a most meggyanúsított fiataloknak fontos szerepe volt abban, hogy kirobbant a tömegverekedés. A 19 éves fiatal volt ugyanis az, aki a helyszínen lévő biztonsági őrökkel kötekedett, majd összeverekedett az áldozatok társaságában lévő 17 éves fiúval. Ebbe avatkozott bele a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián az ikrekkel, aminek tragikus vége lett.