Ismét bevásárol az orosz fővállalkozó Pakson

Ismét bevásárol az orosz fővállalkozó Pakson

Az mfor.hu cikke szerint augusztus 10-ig jelentkezhettek az érdeklődő cégek a még július 29-én kiírt tenderre. Az új paksi blokk építését bonyolító, orosz tulajdonú ASZE Mérnöki Vállalat Rt. viszonylagos rendszerességgel, a munkafolyamatnak megfelelően vásárol ezt-azt paksi telephelyére. Vettek már felhőalapú projektmenedzsment-szoftvert, biztonsági rendszert, valamint irodai eszközöket is.

Mire van szüksége az oroszoknak?

A mostani kiírás alapján bruttó 3 millió rubelt (nagyjából 12 millió forint) fizetne a cég egyrészt kül- és beltéri értékmegőrzésért a telephelyen. Emellett tehermozgatási szolgáltatásokat is bérelnének, itt az elvárás egyrészt olyan daru vagy mobildaru biztosítása, amely elbír legalább 20 tonnát, de szükséges egy hasonló teherbírású villás rakodó biztosítása is.

A tender legértékesebb részét a darus szolgáltatások jelentik, ebben az esetben óránként akár bruttó 25 ezer forintot is fizetne a nyertes pályázóknak az ASZE.

Még júniusban írt az mfor.hu arról, hogy a hónap végével benyújtja a Paks II Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalhoz a létesítési engedély megszerzéséhez – ezt akkor Süli János tárca nélküli miniszter ígérte egy parlamenti képviselői kérdésre adott válaszában. A létesítési engedélyeztetés folyamatáról szóló, lakossági érdeklődőknek összeállított dokumentum azóta fel is került a paks2.hu honlapra.