A tavalyi egymilliárd után idén már 2,3 milliárd forintot kapott az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség

A tavalyi egymilliárd után idén már 2,3 milliárd forintot kapott az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség

A hvg.hu szerint míg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szárnyai alatt működő Magyar Divat & Design Ügynökség tavaly egymilliárd forintot kapott, addig idén bőven megduplázta költségvetését, aminek következtében immáron 2,3 milliárd forintból gazdálkodhat. Nem mellékes, hogy az ügynökséget vezető Bata-Jakab Zsófiát a szakmában csak “Orbán Ráhel barátnőjeként” emlegetik.

Azt azonban nem tudni, pontosan mire is költik a pénzt: noha a cég saját beszámolója szerint tavaly 26 hazai és nemzetközi rendezvényt szerveztek, a honlapon elérhető, kevés számú szerződéslistából nem igazán lehet pontos adatokat hozzárendelni az egyes tevékenységekhez.

Éppen ezért érdekes, vajon miért kellett több mint megduplázni az ügynökség költségvetését. Ami biztos, hogy az ügynökség havi hárommillió forintért bérel villát az Istenhegyi úton, az igazgató pedig 1,95 milliós fizetést vesz fel havonta.

A turisztikai ügynökség a 2020-as támogatásait felsoroló listán megjegyzésként csak annyit írt, hogy a 2,3 milliárd forintot a „Magyar Divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok megvalósításának támogatására” adták.