Pintér Sándor is munkamániás: öt szabadnapból négyet az irodában töltött

Pintér Sándor is munkamániás: öt szabadnapból négyet az irodában töltött

A hvg.hu úgy döntött Szijjártó Péter luxusjachtos nyaralását követően, hogy megkérdezi a magyar minisztériumokat, mégis hol töltik a jól kiérdemelt szabadságukat a tárcavezetők.

A lap megemlíti: ahogy Szijjártó a magánéletének a védelmére hivatkozott, mint mentsvár az adriai nyaralását illetően, a minisztériumok is hasonlóan reagáltak a kérdésre, egyetlen kivételtől eltekintve: a Belügyminisztérium sajtóosztálya meglepő pontossággal válaszolta meg, mit csinált mostanában Pintér Sándor.

Szijjártó Péter megszólalt: "sértették az igazságérzetét" a jachtozásáról megjelent írások

Szijjártó Péter jól megérdemelt pihenése után kedden megtörte a hallgatást és a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén szólalt meg először nyilvánosan, azóta, hogy az Átlátszó múlt kedden családja körében lefotózta őt a milliárdos vállalkozó Szíjj László mintegy hat milliárd forintot kóstáló luxusjachtján, miközben Facebook-oldala tanúsága szerint éppen az irodájában, öltönyben, a telefonjával a kezében tárgyalt a minszki helyzetről.

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter 2020. augusztus 10. és 2020. augusztus 16. között öt munkanap >>nyári szabadságot<< vett igénybe. Szabadságának eltöltése magánügy, arról a tárca tájékoztatást nem ad.

Egyebekben öt munkanap szabadságából a miniszter közel négy teljes munkanapot a Belügyminisztériumban, irodájában, közfeladatainak ellátásával töltött annyi szabadságot megengedve, hogy nem kötött nyakkendőt

-olvasható a válaszban. Vagyis Pintér legalább olyan munkamániás lehet, mint maga Szijjártó, akiről korábban a külügy elárulta, hogy a miniszter munkamorálját még az ellenfelek is rettegik. Úgy fest ilyen elhivatott vezetők állnak a magyar minisztériumi élet csúcsán.