Három újabb magyar áldozatot szedett a koronavírus

Három újabb magyar áldozatot szedett a koronavírus

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus jelenlétét – írja a központi tájékoztatási honlap, így összesen 6622 esetben találtak igazoltan fertőzött személyt.

Három magyar állampolgár elhunyt, mindhárman vidéken élő, idős személyek voltak. Az összes halálos áldozat száma hazánkban így 619. Keddhez képest Budapesten 52, vidéken pedig 21 újabb beteg épült fel a fertőzésből, vagyis számuk összesen 3894. Az aktív esetek száma Budapesten 146-tal 941-re, vidéken 134-gyel 1159-re emelkedett.

A portálon azt írják, összesen 98 pácienst ápolnak kórházban koronavírus-fertőzés miatt (ez kettővel több, mint kedden), de újabb személyt nem kellett lélegeztetőgépre tenni, számuk továbbra is 7.

Hatósági házi karanténban 11 485 fő van, ami 1361-gyel több, mint az előző napon.

A mintavételek száma összesen 437 531.

covid

A portálon felhívják a figyelmet, hogy a tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.