Pert indít a HírTV-vel szemben Bíró László, az ellenzék közös jelöltje

Pert indít a HírTV-vel szemben Bíró László, az ellenzék közös jelöltje

A Fidesznek semmi sem drága. Megtesszük a jogi lépéseket a HírTV műsorában elhangzottak miatt

– közölte Bíró László szombati Facebook-posztjában, miután a kormánypárti televízió pénteken azt állította az Informátor című műsorában, hogy „Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László”. A fideszes tévé szerint Bíró egyes alkalmazottjait sem fizette ki.

„Nekem tiszta a lelkiismeretem: soha senkit nem fenyegettem fegyverrel, soha senkinek nem tartottam vissza a bérét, sőt, mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését. Lopni sem loptam, sem gépsorokat, sem mást az üzemből”

- közölte Bíró.

Hozzátette: megteszik a jogi lépéseket a HírTV műsorában elhangzottak miatt, de a választókhoz a bíróságon kimondott igazság jóval a választás után fog eljutni, „mert így működik a Fidesz”. Az mindenesetre tény, hogy már a 2018-as választásokon is tucatnyi olyan lejárató kampányt folytatott a Fidesz, amiből egy szó sem volt igaz, ugyanakkor az igazságot felfedő –és rendre a Jobbiknak igazat adó- ítéletek már bőven a választásokat követően születtek meg.

Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként méreti meg magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben tartandó időközi országgyűlési választáson október 11-én, miután a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Koncz Ferenc július 10-én elhunyt egy közúti balesetben. A kormánypártok Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítják, akit a helyi választási bizottság elmarasztalt, miután kisgyermekekhez ment oda fotózkodni és a képeket a kampányában használta fel. A fideszes jelölt 2015-ben egy provokátorfigyelő nevű kezdeményezésben is részt vett, ebben az ellenzéki aktivistákat listázták volna közzétéve a nevüket és fényképüket, de végül ezt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság leállíttatta.

Az ellenzéki összefogás láthatóan érzékenyen érinti a kormánypártokat, legalábbis erre enged következtetni, hogy még jogi úton is ellehetetlenítették Bíró indulását: végül a képviselő-jelöltet saját pártja, a Jobbik nem jelöltheti, de a többi párt igen, tehát az indulása biztosított. Győzelme esetén a kormánypártok elvesztenék kétharmados többségüket az Országgyűlésben.