"Az ígéretek ne csak esti mesék legyenek, hanem váljanak valósággá"

"Az ígéretek ne csak esti mesék legyenek, hanem váljanak valósággá"

Az ellenzék ismét összefogott! Bíró László az ellenzéki közös jelöltje és azt látom, hogy a Fidesz ezzel nem tud mit kezdeni. Maradt számukra a lejáratás és gyűlölködés.

- mondta Jakab Péter csütörtökön a 800 lelkes Bodrogkisfaludon megtartott kampányrendezvényen. A Jobbik elnöke szerint jellemző a Fidesz reagálása, hiszen a most létrejött összefogás komoly veszélyt jelenthet a kormányzati kétharmadra.

Mondjuk ki, a Fidesz gyűlöli Bíró Lászlót. Gyűlöli azért mert félti a kétharmadot és azért is mert ő rendszeridegen. Nem lop, nem csal, nem hazudik, nem Amerikából ugrott haza egy röpke választásra, hanem itt él Tarcalon, érti és érzi a problémákat és hogy ezekre milyen megoldásokat kell letenni az asztalra.

- közölte a megjelentek előtt Jakab Péter.

A kormánysajtó és a közmédia évi 100 milliárd forintból  tele hazudta velem a sajtót, de most itt állok önök előtt. Nézzék meg nincsenek ördög szarvaim és lábam van nem patám...

Bíró László ezekkel az ironikus gondolatokkal mutatkozott be. Bodrogkisfaludon egyébként tiszta, rendezett utcák fogadják az erre járókat az itt élők pedig barátságosak. A Borsod-Abaúj-Zemplém megyei 6. számú választókerület az egyik legnagyobb kiterjedésű és ilyen kis településekből nagyon sok van ebben a térségben. A parlamenti ellenzék közös jelöltjére mégis sokan voltak kíváncsiak a templom előtt kis téren megtartott fórumon. 

Utána néztem, hogy az elmúlt 30 évben hányszor hangzott el például a fejlesztések kapcsán Bodrogkisfalud neve a parlamentben. Nem igazán találtam semmi konkrét utalást. Ez pedig az egyik legnagyobb baj. Azok a képviselők, akik innen indultak az önök bizalmát kérték, de nem éltek ezzel a bizalommal, hanem visszaéltek. Mengyi Voldemort nagyúr volt az, aki 8 évig képviselte ezt a körzetet. Gondolhatják, hogy milyen befolyásoltság alakult ki...

- mondta Bíró László.

A Jobbik politikusa szólt az ellenzéki összefogásról, amely a tavalyi önkormányzati választáson már sikeres volt és erre számít most is. Ugyanakkor felidézte a 2018-as országgyűlési választást is ahol az ellenzéki pártok nem voltak képesek közös erőt felmutatni.

2018-ban egymást próbálták elverni az ellenzéki pártok és a végén minket vertek el. Ezután viszont az ellenzéki pártok már valóban megértették a választói többlet akaratot. Most, - bár egy tragédia miatt, amit őszintén sajnálok - ez megvalósítható és lehetőség nyílik arra, hogy az önök segítségével lebontsuk a kétharmadot.

Ezután következtek a kérdések, amelyek érintették ugyan az országos politikát és az összefogást is, de főleg a helyi gondokra hívták fel a figyelmet a kérdezők.

Nagyon alacsony a fizetésünk, édesapán 62 ezer forint nyugdíjból tengődik. Itt a faluban és a környéken nagyon nehéz az élet.

- mondta az egyik falubeli családanya. Egy középkorú férfi pedig a járvány ellenére is nehézkes egészségügyi ellátásról szólt. 

Jakab Péter szerint ezért főleg a mostani kormány a felelős, amely a maga túlhatalmával sem volt képes ennek a térségnek az állandó vált gondjait megoldani.

Munkahely teremtést, megbízható szociális és egészségügyi ellátás, valamint a tisztességes bérek helyett, török és ukrán vendégmunkásokat hívnak be, és megoldások helyett a korrupció gyanús közbeszerzések voltak napirenden. Ha Bíró László az önök segítségével a parlamentben képviselheti az ittenieket, ezeket az ígérteket behajtjuk.

- hangsúlyozta válaszában a Jobbik elnöke.

Bíró László ehhez annyit tett hozzá, hogy még a borászatáról méltán világhírű tokaji borvidéken is a "zöldszüretet" támogatja a kormányzat. 

Bíró László és Jakab Péter még hosszan beszélgetett az ott élőkkel, de a kampánystáb végül tovább ment Tiszatardosra, onnan pedig a szerencsi járáshoz tartozó Prügyre. Itt is jó hangulatban zajlott a választási fórum, de a rendezvény közben két helyi fiatal fel-alá száguldozott az autójával, megzavarva és veszélyeztetve ezzel nemcsak a megjelenteket, de a községben élőket is.

Ezen a napon az utolsó kampány helyszín Bőcs volt, ahol korábban Koncz Zsófia avatta fel az elkészült útkereszteződést. Ez volt az a rendezvény, ahol a Fidesz jelöltje nemcsak a sajtóval nem állt szóba, de még a miatta megjelent helyiekkel sem. Mondott összesen három mondatot, majd gyorsan távozott.

Ezzel szemben Bíró László és Jakab Péter szívesen beszélgetett mindenkivel. Estére már hűvössé vált az idő mégis úgy tűnt sokan azért mentek el az ellenzéki fórumra, hogy végre meghallgassák őket és válaszokat kapjanak.

Az egyik legnagyobb elvárás részünkről, hogy a jelölte legyen őszinte és szavahihető. Az ígéretek pedig ne csak esti mesék legyenek, hanem váljanak valósággá.

- mondta az Alfhaírnek Hideg László. 

A tesóm a Fideszre szavaz és én is láttam itt a Koncz Zsófiát, de szerintem Bíró László hitelesebb. Jó lenne ha változás történne végre. Én most múltam 18 éves, ha 2025-ig itt továbbra is ilyen viszonyok lesznek én elhagyom ezt az országot.

- tette hozzá egy másik érdeklődő, Horváth Attila.

Az elvándorlás és a munkahely teremtés visszatérő kérdések voltak mindegyik helyszínen. Bíró László és Jakab Péter ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy a mindenkori és a jelenlegi kormányzat mulasztásait és súlyos adósságait most vasárnap kell számon kérni a Fidesztől.