Koncz Zsófia: Most nem készülünk ilyenre...

Koncz Zsófia: Most nem készülünk ilyenre...

Nem érek erre most rá! Látják, hogy várnak!

- mondta Koncz Zsófia, aki amúgy egyetlen kérdésre sem válaszolt.

A Borsodi 6-os számú választókerület fideszes jelöltje elvben kampányolni ment a 2700 lelkes Bőcs településre az időközi országgyűlési választás miatt, de programjáról egy szót sem beszélt, a sajtóval nem állt szóba, átvette viszont a motorbalesetben elhunyt édesapjának szóló posztumusz emlékplakettet.

Pedig vélhetően nemcsak az Alfahír lett volna kíváncsi arra, hogy mi lett a Fidesz 2018-as ígéreteiből, amely 6000 új munkahelyet teremtett volna a térségben, a Szerencsi 37-es út megígért négysávossá tételéről, a Tokaji szőlősgazdákról akiknek akkor ad pénzt a kormány, ha megsemmisítik a termést, a munkanélküliség és az elvándorlás egyre riasztóbb méreteiről, a politikai pedofíliáról, a listázásról, az ellenzék jelöltjének Bíró Lászlónak az akadályozásáról és hogy egyáltalán, Koncz Zsófiának a Washingtonban eltöltött évek után, van-e valami fogalma a Borsodiak valós gondjairól.

Most nem készülünk ilyenre...

Ez volt az egyetlen (fél)mondat, amit Koncz Zsófia egészen halkan mondott.

A Fidesz borsodi jelöltje 2015-ben Böröcz László Fidelitas-elnökkel közösen találta ki a „provokátorfigyelőt”, ahol a nekik nem tetszőket listázták. Ötletük azonban még a Fidesz vezérkarának sem tetszett.

A kormánypárti jelölt, ezután kíséretének gyűrűjében elvonult átadni a Hajdú téren kialakított kis városközpontot. Ennek egyik "gyöngyszeme" a rózsa alakú és színű szökőkút, ami még a polgármester S. Nagy László Győző szerint sem sikerült igazán...

Koncz Zsófia ezután megköszönte, hogy átadhatta a 250 millió forintból megépült kereszteződést a faluban, aztán átvágta a nemzeti színű szalagot, majd olyan gyorsan távozott, ahogyan megérkezett.

Nem hallottak még sajtóetikáról?

- kérdezte válasz helyett Koncz Zsófia, amikor a rendezvény után a sajtó munkatársai újra feltették a kérdéseiket.

A sajtóetikába egyébként belefér, hogy újságíró kérdezi a politikust mint közszereplőt egy nyilvános eseményen. Ez azonban nem is lényeges, mivel egy politikus, különösen kampány idején nem tehet úgy, mintha köze se lenne a helyi, illetve az országos ügyekhez. Koncz Zsófia a látottak alapján viszont úgy véli elég, ha csak mond néhány köszönő szót a megjelentek előtt, amiből az ott élők úgysem értenek semmit, majd széles (kampány) mosollyal az arcán odébb áll.

1 perc 55 másodperc

Minden kritikus hozzászólás alapján, megállapítható, hogy Koncz Zsófia eddigi kampánya csak az ellenzék és annak jelöltjének minősítéséről, a számára kellemetlen kommentek törléséről, a PR fényképek készítéséről, ahol gyerekekkel is együtt fotózták és a mostanihoz hasonló rendezvényekről szólt.

Jogszabályt sértett: Koncz Zsófiát eltiltották, hogy gyerekeket használjon fel kampánycélokra

A Blikk információi szerint a helyi választási bizottság elmarasztalta Koncz Zsófiát attól, hogy gyerekekkel kampányoljon. A fideszes jelölt saját közösségi oldalára is feltette a képeket, amely után a független Tóth Ádám a helyi választási bizottsághoz fordult. A választási bizottság megállapította, hogy Koncz Zsófia jogsértést követett el, amelyért a Fidesz jelöltjét elmarasztalták, de bírságot nem szabott ki.

Koncz Zsófia bőcsi megnyilvánulása egyébként 1 perc 55 másodpercig tartott...

További részletek az N1TV riportjában:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/WCr93Xne0Eo.jpg?itok=cJDodQET","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=WCr93Xne0Eo&feature=youtu.be&ab_channel=nemzeti1tv","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}