Magas fizetéssel toboroz cégei védelmére biztonsági őröket Mészáros Lőrinc

Magas fizetéssel toboroz cégei védelmére biztonsági őröket Mészáros Lőrinc

A HVG belső információkra hivatkozva azt írja, hogy Mészáros Lőrinc rendkívül kedvező fizetéssel toboroz biztonsági őröket a cégei védelme érdekében. Mint ismert, az egykori nyomozó, Hampó Norbert lett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group magánbiztonsági leányvállalatának, a Talentis Protect Zrt.-nek a vezérigazgatója.

A lap szerint a kinevezés hátterében az állhat, hogy

"leginkább azért akarnak Mészárosék saját biztonsági céget, mert féltik a testi épségüket. Úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket, de az természetesen kérdéses, hogy ezek mennyire komolyak."

Hampó Norbert nemrégiben azzal került a média előterébe, hogy ő igyekezett nyugtatni a közvéleményt, amikor kén- és foszfortartalmú gáz terjengett Mészáros Lőrinc erőművének (Mátrai Erőmű) telephelyéről Visontán tavaly. Hampó akkor azt mondta, hogy a lakosság csupán a bomlástermék szagát érezhette, de a kéntelenítő medence ötvenméteres körzetében a műszereik nem jeleztek veszélyes határértéktúllépést. Ugyanakkor sokatmondó tény, hogy az eset miatt a tűzoltók azonnal a helyszínre siettek. 

A HVG szerint a Talentis Protect, amely egyébként magas fizetési ígéretekkel toboroz, arra is alkalmas lehet, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek védelmét ellássa és megakadályozza az esetleges belső visszaéléseket.