Menczer Tamás: "Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla"

Menczer
HírTV

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár reagált George Clooney nyilatkozatára, amiben Orbán Viktort is megemlítette:

George Clooney szerint Orbán az egyik példa arra, mennyi gyűlölet van a világban

George Clooney az új filmje kapcsán beszélt arról, hogy a jelenlegi világunk nagyon könnyen válhat olyan baljós posztapolitikussá, mint amelyet a következő alkotásában láthatnak a nézők. A film, ami elvileg december végén jelenik majd meg a Netflixen, egy valamelyest poszt-apokaliptikus sci-fi, amelyben Clooney egy tudóst játszik, aki az Északi-sarkon van egyedül, és egy csapat űrhajóst kell figyelmeztetnie valami nagyon katasztrofális dologról.

Menczer azt írja Facebook-posztjában, hogy 

George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad.

Majd hozzáteszi,

Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla.

Az államtitkár a HírTV-nek elmondta, Clooney egy jó színész, ezért tiszteletet érdemel, de ez önmagában még nem jelenti azt, hogy ért a világpolitikához is, és mindenkit óva int attól, hogy a színészt a "világpolitikával kapcsolatban egy ilyen orákulumnak tekintsük". Menczer abban sem biztos, ha megkérdeznék Clooneyt, akkor egész pontosan elhelyezné, hogy Budapest/Magyarország hol van és mit kell rólunk tudni. 

George Clooney később megjelent közleményében leírta, hogy kétszer is járt már Magyarországon:

George Clooney: Az Orbán-propagandagépezet hazudik

Itt írtunk arról, hogy George Clooney a gyűlölet kapcsán Orbán Viktort és Jair Bolsonarót említette példaként: George Clooney az új filmje kapcsán beszélt arról, hogy a jelenlegi világunk nagyon könnyen válhat olyan baljós posztapolitikussá, mint amelyet a következő alkotásában láthatnak a nézők.