Menczer Tamás: "Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla"

Menczer Tamás: "Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla"

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár reagált George Clooney nyilatkozatára, amiben Orbán Viktort is megemlítette:

George Clooney szerint Orbán az egyik példa arra, mennyi gyűlölet van a világban

George Clooney az új filmje kapcsán beszélt arról, hogy a jelenlegi világunk nagyon könnyen válhat olyan baljós posztapolitikussá, mint amelyet a következő alkotásában láthatnak a nézők. A film, ami elvileg december végén jelenik majd meg a Netflixen, egy valamelyest poszt-apokaliptikus sci-fi, amelyben Clooney egy tudóst játszik, aki az Északi-sarkon van egyedül, és egy csapat űrhajóst kell figyelmeztetnie valami nagyon katasztrofális dologról.

Menczer azt írja Facebook-posztjában, hogy 

George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad.

Majd hozzáteszi,

Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla.

Az államtitkár a HírTV-nek elmondta, Clooney egy jó színész, ezért tiszteletet érdemel, de ez önmagában még nem jelenti azt, hogy ért a világpolitikához is, és mindenkit óva int attól, hogy a színészt a "világpolitikával kapcsolatban egy ilyen orákulumnak tekintsük". Menczer abban sem biztos, ha megkérdeznék Clooneyt, akkor egész pontosan elhelyezné, hogy Budapest/Magyarország hol van és mit kell rólunk tudni. 

George Clooney később megjelent közleményében leírta, hogy kétszer is járt már Magyarországon:

George Clooney: Az Orbán-propagandagépezet hazudik

Itt írtunk arról, hogy George Clooney a gyűlölet kapcsán Orbán Viktort és Jair Bolsonarót említette példaként: George Clooney az új filmje kapcsán beszélt arról, hogy a jelenlegi világunk nagyon könnyen válhat olyan baljós posztapolitikussá, mint amelyet a következő alkotásában láthatnak a nézők.