Kincses Gyula szerint nem abc sorrendben kellene oltani

Kincses Gyula szerint nem abc sorrendben kellene oltani

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Kincses Gyula hiányolja a gyakorlati kivitelezést az oltási tervből, ugyanis amit közzétettek az egy prioritási lista, szerinte a veszélyeztetett személyeket kellene előresorolni, nem pedig abc sorrendben oltani - nyilatkozta az ATV Start című műsorában.

Tízezer áldozat - "ez Orbán Viktor valós bizonyítványa, nem a hazánké"

Érdemes ma felidéznünk néhány mondatot az elmúlt évből. Olyat például, mint ami az állami rádióban is elhangzott: vagyis, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki megbetegszik. Ma, 2021. január 5-én 10 ezer fölé emelkedett a koronavírusban elhunytak száma hazánkban, ami azt jelenti, 1 millió emberre több mint ezer halott jut. Magyarország így a 16.

Kitért arra is, hogy a kollégái sem tudják pontosan hogyan kell jelentkezni, ők sem érzik a szervezettséget. Emellett fontos lenne az oltási hajlandóság javítása, ehhez viszont több információra van szükség, el kellene magyarázni, hogy az oltás kockázata, szövődménye teoretikus, míg a vírusé nem - fejtette ki Kincses.

Szóba került a műsor során a korlátozások feloldása is, melyre az elnök azt mondta fogalma sincs fenn kell-e tartani a későbbiekben, ugyanakkor a járványgörbe az elmúlt napokban kedvezően alakult, ami ha továbbra is így marad, akkor január 11-e után lazítást hozhat.

Jobbik: 10.000 koporsó országa lettünk

A Jobbik szerint szembe kell nézni a ténnyel, hogy a kormány elhibázott, embertelen és önző járványkezelése nemzeti tragédiába sodorta az országot. Ez a tragédia szükségtelen volt, és elkerülhető lett volna felelősségteljes intézkedésekkel. Orbán Viktor és kormánya próbálja mindenki másra áthárítani a felelősséget, de ezért a katasztrófáért Orbánt személy szerint felelősség terheli - tették hozzá közleményükben.