Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáknak szánt levelet

Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáknak szánt levelet

Hadházy Ákos saját közösségi oldalán tette közzé, hogy Müller Cecília hivatalos levélben "tette nevetségessé magát és leplezte le, ahogyan a kormány visszaél" a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel.

Mint ismeretes, a független országgyűlési képviselő azt kérte, hogy az országos tisztifőorvos küldje el neki egy 17 milliárdos projekt szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget a szerződésekbe betekinteni.

Az országos tisztifőorvos a szokásos 14 napos válaszadási idő lejártával emailben arra hivatkozva, hogy a kérelem teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra hosszabbította a határidőt.

Müller Cecília azonban azután elkövette azt a bakit, hogy úgy írta a kollégáinak e-mailt, hogy Hadházy Ákosnak is elküldte azt. 

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen: Cili.”

MÜLLER "CILI" CECÍLIA VÉLETLENÜL (?) A PARLAMENTI CÍMEMRE IS ELKÜLDÖTT MAILBEN BENNE HAGYOTT EGY EGÉSZEN BOTRÁNYOS...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. február 7., vasárnap

Hadházy erre azt írta, hogy ezzel hivatalosan is elismerte Müller Cecília  egy országgyűlési képviselőnek szóló hivatalos levélben nem mondott igazat és hamis kifogással, törvénytelenül odázta el az információ átadását.

„Müller ezzel nem csak magát leplezte le, hanem azt is, hogy mire kellett a kormánynak a teljhatalom és hogyan él azzal vissza. A közérdekű adatigénylések határidejének akár 90 napra hosszabbításáról eddig is tudtuk, hogy csak a teljhatalommal való visszaélésről szól. Most azonban bizonyíték is van rá"

- írta a képviselő, hozzátéve: Müller eljárása amiatt is törvénytelen, hogy én nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordultam hozzá, erre nem is vonatkozna az Infótörvény és annak módosítása amúgy.