Kálló Gergely: az állatvédelmi konzultáció egy „13 igenes” szavazás

Kálló Gergely: az állatvédelmi konzultáció egy „13 igenes” szavazás

Alapvetően egyetértek minden olyan intézkedéssel, ami az állatok védelmében történik és örülök, hogy végre előrelépés történt, gondolhatunk akár a miniszteri biztos kinevezésére is, ez az állatvédelmi konzultáció azonban szerintem elhagyható - értékelte az Alfahír kérésére a konzultációt Kálló Gergely, a Jobbik állatvédelmi szakpolitikusa.

Sokszor mondom, hogy a politika harminc éve adós az állatok védelme terén, ez alatt a harminc év alatt a civilek végezték a dolgukat és mindent megtettek az állatok védelme érdekében, sokszor testi épséget, egzisztenciát és időt nem kímélve – méltatta a civil szakembereket az országgyűlési képviselő, hozzátéve, ezen évtizedek alatt olyan tudás halmozódott fel náluk, ami bőven elég ahhoz, hogy ezen a téren megoldás szülessen.

„Egyszerűen le kell ülni velük, megkérdezni őket, és kész. Olyan tudás, olyan tapasztalat van náluk, amit nem tud pótolni semmilyen kérdőív”

- jelentette ki a szakpolitikus.

Kálló másrészről „megint az időhúzást látja” a gyors cselekedetek helyett.

Kálló Gergely: Nem vadászati kiállításra, hanem az állatvédők támogatására kell milliárdokat költeni

Kálló Gergely szerint abszurd, hogy egy vadászati kiállításra 60 milliárd forintot költenek, míg az állatvédők saját pénzüket és biztonságukat teszik kockára azért, hogy megmentsék a bajban lévő állatokat. A Jobbik állatvédelemért felelős szakpolitikusát, parlamenti képviselőjét kérdeztük civilekről, törvényekről, ivartalanításról és a felek közötti párbeszédről. Interjú.

Ha a kérdéseket kell értékelnem, akkor azt kell mondjam, hogy elég vezetettek, úgymond ez egy 13 igenes "szavazás" – fogalmazott, feltéve a kérdést, hogy

„Ki ne akarná végre a törvények szigorítását, ki ne akarná a kóbor állatok sorsának jobbra fordulását?”

A magyar kormány által indított kérdőívet március 7-ig lehet kitölteni, a kérdések és az azokra adott válaszok azonban – hasonlóan a korábbi nemzeti konzultációkhoz – nem állítják valós dilemmák elé a kitöltőket.

Orbán Viktor miniszterelnök egy videót is készített arról, ahogy kitölti az ívet, ezen még az is látszik, mit jelöl be válaszként.