Szlávik találkozott olyanokkal, akik a második oltás után kapták el a koronavírust

szlávik
Szlávik János
MTI / Kovács Attila

Szlávik János infektológus főorvos volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége, és a műsorban közölte, nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, mit hoz a következő két hét, valamint azt sem tudja senki, mikor lesz a harmadik hullám csúcspontja.

Azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban egyre többen vannak lélegeztetőgépen, az infektológus főorvos azt mondta: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly tavasszal megjelent Magyarországon, azóta megváltozott. A koronavírus könnyebben terjed, fiatalabbakat támad meg, ma már az sem ritka, hogy a 30-as éveiben járó fiatalok kerülnek lélegeztetőgépekre, valamint a gyerekek körében is terjed a járvány – mondta Szlávik. Hozzátette azt is, hogy egy kicsit agresszívabb most a vírus, mint korábban.

Felidézte azt is, hogy találkozott olyan betegekkel, akik az első vagy a második oltás után kapták el a vírust. Viszont az látható Szlávik szerint, hogy a súlyos lefolyást és a halált megakadályozza az oltás.

Fájdalmas pontnak nevezte, hogy még mindig nincs hatásos kezelés, gyógyszer a koronavírus ellen. Ezekre legkorábban nyár végén, ősz elején lehet számítani – árulta el a főorvos.

Szlávik János lányai Dubajban nyaralnak?

Néhány nappal ezelőtt olvasóink küldtek szerkesztőségünknek fotókat arról, hogy dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa két lánya Dubajban tartózkodik, és ottlétükről képeket is megosztottak a közösségi médiában. Nyilván a külföldre való utazás nem tiltott, mindenesetre érdekes üzenettel bír, hogy pont a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik arcának a családtagjai töltik külföldön ezeket a nehéz a napokat.

Szlávik János kapcsán felmerül továbbá az is, hogy miközben a harmadik hullám veszélyeire figyelmeztet, családtagjai minden valószínűség szerint Dubajban nyaralnak.