Rekorder adatok jöttek: több mint hétezer új fertőzött az elmúlt egy nap alatt

Rekorder adatok jöttek: több mint hétezer új fertőzött az elmúlt egy nap alatt

Folyamatosan zajlik az oltás, már 949 497 fő a beoltottak száma, közülük 304 880 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

  • 7269 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 459 816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 146 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 765 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 333 045 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 111 006 főre emelkedett.
  • 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751 -en vannak lélegeztetőgépen.

Közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor.

Hivatalos - Elmarad 74 ezer ember beoltása a hétvégén

György István államtitkár elismerte az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy elmarad a hétvégi tömeges oltás. Mint ismeretes, a kormányzati tájékoztató portál először arról írt, hogy "több mint hetvenezer hatvan év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben értesítettek, más időpontban lesz beoltva. A probléma elhárításán pedig dolgoznak."

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyult az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött.