Távozik a BKK igazgatóhelyettese, Szarka Zsolt érkezik a helyére

Távozik a BKK igazgatóhelyettese, Szarka Zsolt érkezik a helyére

Március végén távozik Fendrik László, a BKK tavaly kinevezett vezérigazgatója, jelenlegi igazgatóhelyettese, helyére pedig Szarka Zsolt lép

 - írja a Telex. A lapnak Walter Katalin, a cég vezérigazgatója is megerősítette a hírt, aki szerint Szarka Zsolt személyében tapasztalt menedzser érkezik új vezérigazgató-helyettesként Fendrik László helyére.

Szarka Zsolt a Magyar Posta vezérigazgatója volt 2013 és 2016 között, emellett felsővezetőként dolgozott az OTP-nél és az FHB csoportnál is. Kiemelten foglalkozott komplex IT-rendszerek bevezetésével, összefüggő projektek irányításával.

Fendrik Lászlót egyébként még 2020. május 5-i hatállyal nevezte ki Karácsony Gergely főpolgármester megbízott vezérigazgatónak, majd 2021 januárjában vette át a tényleges tisztséget Walter Katalin.

Fendrik tavaly májusban került a BKK élére, azután, hogy Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivett korábbi vezérigazgatót. Az akkori indoklás szerint "a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel".