Április 19-től újra lehet forgalmi vizsgát tenni

Április 19-től újra lehet forgalmi vizsgát tenni

Április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont - írja a 444.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentése alapján.

A központ március 8-án függesztette fel a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit. Az ITM hozzátette, újraindítják a közúti, a vasúti, a hajózási és a drón területen is a vizsgáztatási és vizsgálati tevékenységeket.

A bejelentett menetrend szerint először a lemondott közlekedési vizsgákat fogják pótolni, a vizsgázók az új időpontokról elsődlegesen a képzőszervektől kapnak majd tájékoztatást.

A vizsgaközpont a bevált gyakorlatnak megfelelően csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező lesz a részvételhez.

A társaság minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosít, a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozza az egyszerre vizsgázók számát. A veszélyhelyzetre tekintettel rugalmasan kezelik akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot.