Telex: Hamarosan Dobrev és Karácsony is ringbe szállhat az előválasztáson

Telex: Hamarosan Dobrev és Karácsony is ringbe szállhat az előválasztáson

Hárító választ adott a Demokratikus Koalíció (DK) a Telexnek arra a kérdésére, hogy igaz-e, miszerint Dobrev Klára napokon belül bejelenti miniszterelnök-jelölti indulását az ellenzéki előválasztáson. A DK a lapnak azt írta,

már nem kell sokat várni, hogy megszülessen a végső döntés a DK miniszterelnök-jelöltjéről.

A Telex megjegyzi, a párt Facebook-oldalán is egyre több a női kormányfőjelöltet támogató poszt.

A lap azt is tudni véli, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ugyancsak elvállalta a megmérettetést, a május első napjaira tervezett bejelentést azonban a járványhelyzet miatt elodázza.

A jelenlegi járványhelyzetben, illetve, amíg az nem csillapodik Budapesten, addig nem kívánok hatalmi kérdésekkel foglalkozni

– írta Karácsony a Telexnek.

A Medián felmérése szerint az ellenzéki előválasztáson eddig Jakab a legesélyesebb a kormányfőjelölti posztra úgy, hogy az intézet méri a hivatalosan még be nem jelentett Dobrevet és Karácsonyt is.

Medián: most már jelentős előnnyel Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

A HVG360 mutatta be a Medián legfrissebb közvélemény-kutatási eredményeit, amelyek az ellenzéki érzelmű választók preferenciát mutatja be. Eszerint Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje 25 százalékkal növelte meg a népszerűségi indexét. Amíg februárban 32 százalékon állt, áprilisban már az ellenzéki választók 40 százaléka szeretné azt, hogy Jakab Péter legyen Orbán Viktor kihívója.

Az előválasztáson eddig hivatalosan hárman jelentkeztek be az ellenzéki kormányfőjelölti posztra: Jakab Péter, a Jobbik elnöke mellett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, illetve Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.