Az Újpest FC a labdarúgó-gyilkosságtól elhatárolódik, de a Széki család néhány tagjával jó kapcsolatot ápol

Az Újpest FC a labdarúgó-gyilkosságtól elhatárolódik, de a Széki család néhány tagjával jó kapcsolatot ápol

Lapunk is beszámolt arról, hogy a rendőrség három személyt (Sz. Lajost, L. Istvánt, H. Lászlót) őrizetbe vett a Terrorelhárítási Központ segítségével a Nemzeti Nyomozó Iroda a 2009-ben eltűnt, majd 2020 őszén kiásott volt MTK-focista, Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében. Nemsokkal később kiderült, hogy Sz. Lajos az ismert újpesti rapper, Curtis 18 évvel idősebb testvére.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/vm8jb2-nI2M.jpg?itok=s1JI2Hca","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=vm8jb2-nI2M&ab_channel=PoliceHungary","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A Blikk tegnap már arról írt, hogy romokban hever Curtis és a családja élete, és többeknek azt hangoztatta a rapper, hogy ez az egész csak valami hatalmas félreértés lehet. Ugyanakkor a cikkben is többször idéznek Curtis önéletrajzi könyvéből (Csibészbiblia), amelyben leírja, hogy a testvérei, a Székiek ismertek voltak Újpesten.

„A bátyámék ekkor már több diszkót is védtek. Újpesten sok helyre vigyáztak, és a belváros menő diszkóinál is ők álltak, így érthető, hogy volt hírnevük, a Széki név jól csengett a pesti éjszakában. Mindannyian szép szál legények, Lajos először birkózott, aztán jött a cselgáncs és a kempo. Tibi és Csabi bokszolni járt, vagyis megvolt az alapképzettségük, hogy végig tudjanak verni bárkit”

- olvasható Curtis visszaemlékezésében.

Nem nagy titok futballszurkoló-körökben, hogy a Széki-fivérek ilyen-olyan ügyből kifolyólag, de a Szusza Ferenc Stadionban is megjelentek. Ezért az Alfahír levélben érdeklődött klubnál, hogy látja az Újpest FC a szerepüket a letartoztatásokat követően.

„A Széki család (Attilának több testvére is van, ebből egyikük a biztonsági cég embere) néhány tagjával az Újpest FC jó kapcsolatot ápol már több éve, hiszen Széki Attila (Curtis) játszott lila-fehérben a Szusza Ferenc Stadion gyepén, és aktív időszaka után szurkolóként minden eseményen részt vesz, támogatja a csapatot”

- válaszolta a klub sajtóosztálya.

Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. a Hungary Sports Guard Kft.-vel áll szerződésben a sportrendezvények biztosítása kapcsán mely cégben Sz. Lajos, L. István és H. László semmilyen minőségben nem vesz rész.

„Klubunk elhatárolódik a bűncselekménytől, és semmiféle következtetésbe nem folyik bele ennek kapcsán”

- írták.

A rendőrségi akcióról először beszámoló Pesti Srácok információi szerint az ügyben több tanú is megszólalt a rendőröknek: úgy tudni, ők elmondták, hogy a volt focistát H. Attila csalta a vadásztelkére, ahol Sz. Lajos és L. István a férfit meggyilkolták, majd elásták. H. Attila adhatta ki a közvetlen utasítást Sz.-nek és L.-nek az áldozat meggyilkolására, ám a valódi megbízó H. László volt, aki 2005 novemberétől volt az Eclipse felügyelőbizottságának tagja, és ő irányította egy másik vezetővel közösen a céget, sőt, a pénzügyekért is ő felelt. A gyanú szerint Katzenbach Imre mintegy 500 millió forinttal rövidítette meg a főnökeit.

A Fővárosi Törvényszék tegnap este pedig azt közölte, hogy a megalapozott gyanú szerint a sértett egy olyan cég ügyvezetője volt, amelyet egy másik vállalkozás vezetői azért hoztak létre, hogy az előbbi szervezet fiktív számlákat állítson ki nekik. A sértett az általa vezetett – de ténylegesen az alapítók irányítása alatt álló – cégek számlájáról 2009 áprilisában több mint félmilliárd forintot vett fel, majd külföldre távozott. Az alapítók egy ismerősüket azzal bízták meg, hogy kerítse elő a sértettet, és hozza vissza Magyarországra. Mire a sértettet megtalálták és hazahozták, addigra már felélte a pénz nagyobb részét. Ezután az alapító vállalkozás vezetői megbízást adtak az ismerősüknek, hogy ölesse meg a sértettet, mert attól tartottak, hogy terhelő vallomást tehet rájuk a cégükkel szemben folyó büntetőeljárásban.

A gyilkosság megszervezésével megbízott ember egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással, aki azért cserébe vállalta a cselekmény elkövetését, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, továbbá hárommillió forintot kért a gyilkosságban részt vevő társának.

Az elkövetők a sértettet egy külterületre vitték, ahol több ütést mértek a fejére, majd a már előre kiásott gödörbe helyezték, és a testet a földdel befedték

- hivatkozik az Index a törvényszékre.

Az áldozatot 2015. augusztus 31-én – 2009. október 15-i hatállyal – holtnak nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg.

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – társtettesként, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés, míg harmadik társuk tette felbujtóként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés megállapítására alkalmas, amelyért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.