Kövér László 18 másodperc után kikapcsolta Jakab Péter mikrofonját, majd sértegette a jobbikosokat, akik kivonultak az ülésről

jobbik
N1TV

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje ismét nem mondhatta el a napirend előtti felszólalását, de most még kínosabb közjátékká változott Kövér László parlamenti házmesterkedése.

Kínos lesz visszaolvasni, miért is kapott 9,6 milliós büntetést Jakab, még Rétvári is keménykedett

Címlap Kínos lesz visszaolvasni, miért is kapott 9,6 milliós büntetést Jakab, még Rétvári is keménykedett Ahogy arról beszámoltunk, Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét Kövér László házelnök rekordösszegre, 9,6 millió forintra büntette meg, mivel a jobbikos képviselő ficsúrnak nevezte a kormánypárti politikusokat. Úgy, hogy mindössze egyetlenegy egy alkalommal mondta ki a ficsúr szót.

Jakab Péter mindössze addig jutott, hogy Orbán Viktor korábban azt ígérte, hogy nem vetemednek arra, hogy elhallgattassák az ellenkező véleményeket, Kövér László viszont már sokadjára kapcsolta ki a mikrofonját. 

Itt Kövér László ki is kapcsolta Jakab Péter mikrofonját. 

Majd egy sértő megjegyzésektől sem mentes monológba kezdett, méghozzá úgy, hogy csak az ő hangját lehetett hallani, Jakabék reakcióját nem... 

"Én tudom, hogy Ön szándékosan provokál itt hétről hétre bennünket. Én azt is megértem - a többiektől is kérem, hogy ne hőbörögjenek -, hogy Ön a kocsmai kötekedőket akarja bevinni a közösbe apportként. Én mindent megértek, csak azt kérem Öntől, hogy csöndben legyen, hogy értse meg, hogy Ön nem sértegethet senkit ebben a Házban, és nem bírálhatja az ülés vezetést"

- mert ha nem, akkor a következő 33 esetben ugyanúgy elveszi a szót Jakabtól, tette hozzá. 

Ön sem óbégathat be, ez nem a kocsma, ahova Ön olyan szeretetett jár be

- kiabálta valakinek Kövér. 

"Éljen, tiszta MSZMP! Elnök úr, akármit is tesz, soha semmilyen körülmények között nem tud elhallgattatni, kikapcsolhatja a mikrofonomat, büntethet tízmilliókkal..." - próbálkozott újra Jakab, de csak eddig jutott.

"Kikapcsoltam" - jelezte Kövér, majd újra sértegetni kezdte a jobbikos képviselőket. 

"Nyugi, remélem, az urak, még nem ittak, és képesek higgadtan viselkedni. Nem tehetek mást, jövő héten újra megpróbálhatja"

- magyarázta a házelnök.

Ezután a jobbikosok kivonultak a teremből. 

Ma kiderülhet, mit szólnak a parlamenti ficsúrok a tolvajozáshoz

Ahogy azt egy hete az Alfahírnek adott interjújában Jakab Péter megígérte, ma ismét megpróbálja elmondani napirend előtti felszólalását a Parlamentben azután, hogy legutóbb Kövér László házelnök előbb kikapcsolta a mikrofonját, később pedig 9,6 millió forintos gigabírságot szabott ki a Jobbik elnökére.