Ma kiderülhet, mit szólnak a parlamenti ficsúrok a tolvajozáshoz

Ma kiderülhet, mit szólnak a parlamenti ficsúrok a tolvajozáshoz

Ahogy azt egy hete az Alfahírnek adott interjújában Jakab Péter megígérte, ma ismét megpróbálja elmondani napirend előtti felszólalását a Parlamentben azután, hogy legutóbb Kövér László házelnök előbb kikapcsolta a mikrofonját, később pedig 9,6 millió forintos gigabírságot szabott ki a Jobbik elnökére. 

"Legalábbis teszek egy próbát újra, hátha nem remeg meg a újra a bajusz"

- fogalmazott akkor Jakab Péter.

Kínos lesz visszaolvasni, miért is kapott 9,6 milliós büntetést Jakab, még Rétvári is keménykedett

Címlap Kínos lesz visszaolvasni, miért is kapott 9,6 milliós büntetést Jakab, még Rétvári is keménykedett Ahogy arról beszámoltunk, Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét Kövér László házelnök rekordösszegre, 9,6 millió forintra büntette meg, mivel a jobbikos képviselő ficsúrnak nevezte a kormánypárti politikusokat. Úgy, hogy mindössze egyetlenegy egy alkalommal mondta ki a ficsúr szót.

Kövér László elhallgattatási kísérlete azonban igencsak visszájára fordult. Jakab Péter fénnyel festős akciója

ismét a közösségi média trónjára ültette az ellenzéki közvélemény-kutatásokat is vezető jobbikos miniszterelnök-jelöltet.

Ugyanakkor az ellenzék számára is újra lehetőséget biztosított a Jakab Péter melletti közös kiállás arra, hogy a kormányváltó szavazóknak ismételten bizonyítsák egységességüket. 

Jakab Péter: Kövér úgy gondolta, Házon belül nem lehet kimondani az igazat. Úgy döntöttem, akkor azon kívül fogom

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arca volt látható "Fizessenek meg a tolvajok!" felirattal a Parlamentre vetítve szerda hajnalban. A készenléti rendőrség is a helyszínen volt, Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje pedig az N1TV-nek elmondta, miért választotta a véleménynyilvánítás ezen formáját.

Van amúgy még egy érdekessége az ügynek, amire eddig még nem kaptunk választ; ugyanis továbbra sem tudni, hogy Kövér László mi alapján ítélte meg kirívóan sértőnek vagy megfélemlítőnek az alábbi mondat:

"Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?"

Ugyanis a hatályos törvények alapján csak két esetben lehet ilyen mértékű büntetést kiszabni:

  • Azt a képviselőt, aki az Országgyűlés tekintélyét, az ülés méltóságát, valamely személyt, csoportot – így különösen valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget – kirívóan sértő vagy megfélemlítő kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, az ülést vezető elnök az adott ülésnapról vagy ülésről kizárhatja vagy a képviselő azonnali hatályú kitiltását rendelheti el.
  • Azt a képviselőt, aki az ülés, a vita vagy a szavazás menetét zavarja, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében zavarja, az ülést vezető elnök az adott ülésnapról vagy ülésről kizárhatja vagy a képviselő azonnali hatályú kitiltását rendelheti el.

Természetesen küldtünk erre irányuló kérdéseket az Országház sajtóosztályára, remélhetőleg elárulják, miért kerülhet 9,6 millió forintba a ficsúrozás. 

Hogy biztos érdemes legyen ma követni a Parlament munkáját, arra itt egy egy kis kedvcsináló; Jakab Péter

"Fizessenek meg a tolvajok!"

címmel fog napirend előtt felszólalni.