Blikk: Boldog István a 20 milliós kenőpénzből Ausztriában vásárolt Hugo Boss-öltönyöket

Blikk: Boldog István a 20 milliós kenőpénzből Ausztriában vásárolt Hugo Boss-öltönyöket

A Blikk a a nyomozati anyagokra hivatkozva - amelyek jelentős része a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatási jegyzőkönyveiből áll - arról ír, hogy nem volt túl elővigyázatos a hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István, aki örömében egyenesen Ausztriába szaladt bizalmasával méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolni abból a 20 millió forintos kenőpénzből, amelyet az ügyészség szerint 2019-ben kapott társaival az ügyben szintén megvádolt vállalkozótól, M. Róberttől, lezsírozott projektek ellentételezéséért.

Így néz ki, amikor eljárás alá vont fideszes képviselők a zárt frakcióülésre sietnek

Szokták mondani a mi vidékünkön, hogy összenő, ami összetartozik még a Fideszen belül is - nyilatkozta lapunknak Földi István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője, miután a több korrupciógyanús közbeszerzési ügyben is érintett Kovács Sándor fideszes képviselő, a saját Facebook oldalán, egy másik problémás Fidesz taggal, a közbeszerzésekkel kapcsolatos ügyek miatt szintén eljárás alá vont Boldog Istvánnal szerepelt egy fényképen.

A lap információi szerint az üzletember a pénzt nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. A pénzfutár ezután K. Péternek adta át a milliókat, aki Boldog István elé vitte az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába. 

K. Péter a kihallgatásán azt is elmondta, ő, Fehér Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el a pénzfutártól átvett 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett Fehér egy mosolygós smile-t küldött internetes üzenetben M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak, hogy megtörtént a kifizetés.

A Blikk cikke szerint az egyik lehallgatott telefonbeszélgetésből, ami Fehér Petra és K. Péter között zajlott, az is kiderült, hogy még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba, ám erről végül letettek.

Patyomkin-ügyek Boldog István körül

Boldog István választókerületében egymás között mindenki nagyon közlékeny, amikor a Fidesz országgyűlési képviselőjének büntetőügyéről érdeklődtünk. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. választókerület településeinek, kisvárosainak lakói ugyanis pontosan tudják, hogy ki az a Boldog István, és hogy miért folyik ellene büntetőeljárás.