Blikk: nejlontáskában vándorolhatott a fideszes politikus kenőpénze

Blikk: nejlontáskában vándorolhatott a fideszes politikus kenőpénze

Egy neve elhallgatását kérő informátor részletesen elmesélte a Blikknek, hogyan történt Boldog István fideszes képviselő és köre felé a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pénzeiből történt korrupciós visszaosztás.

Az informátor szerint a pénz útját egy profi megfigyelő csapat követte, a hatóságok ugyanis az értesülést követően három csapatból álló rejtett figyelést rendeltek el. A beszámoló szerint a 20 millió forintot visszaosztó M. Róbert vállalkozó a budapesti Király utcában várakozott egy nejlon táskával a kezében Boldog egyik emberére, aki egy Alfa Romeóval érkezett meg. A bulvárlap szerint M. Róbert beszállt az autó hátsó ülésére, majd kisvártatva ki is szállt a járműből, de már a táska nélkül, az Alfa Romeo pedig továbbhajtott az Óbudán található Graphisoft Parkba.

Ide érkezett Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés akkori fideszes alelnöke, egyben Boldog István jobbkeze is egy Skoda Octaviával, őt két gyalogos megfigyelő követte az irodaházba. A nő a földszinten lévő kávézó egyik asztalához sétált, amelynél ott ült K. Péter és Boldog István, aki a figyelőktől a Csatár fedőnevet kapta – mondta a Blikk informátora. K. Péter volt az, aki az épület bejárata elé leparkoló Alfa Romeóhoz kiment és onnan egy táskát átvéve visszaballagott a társasághoz.

Az ügyészség a megfigyelés eredményeként azt állapította meg, hogy a pénzből Boldog István, Fehér Petra és K. Péter egyenlő arányban részesült. Ezért a vádhatóság hat év börtönt, valamint hatmillió forint vagyonelkobzást kért a fideszes politikusra, de mindhárom érintett, így Boldog bizalmasa, illetve a vállalkozó is vádlott az ügyben.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es választókörzetében, melyet 2018-ban Boldog István nyert meg a jobbikos Csányi Tamást megelőzve, riportot is készítettünk, melyet itt olvashatnak:

Patyomkin-ügyek Boldog István körül

Boldog István választókerületében egymás között mindenki nagyon közlékeny, amikor a Fidesz országgyűlési képviselőjének büntetőügyéről érdeklődtünk. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. választókerület településeinek, kisvárosainak lakói ugyanis pontosan tudják, hogy ki az a Boldog István, és hogy miért folyik ellene büntetőeljárás.