Egyes külföldi nyaralásról hazatérő magyarok is komoly veszélyt jelenthetnek

Egyes külföldi nyaralásról hazatérő magyarok is komoly veszélyt jelenthetnek

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth Rádióban figyelmeztetett: a nyaralások szempontjából azok az országok veszélyesek, ahol tombol a vírus, az onnan hazatérők komoly veszélyt jelenthetnek. Ilyen jelenleg a Dél-afrikai Köztársaság, India, Vietnám és Brazília – tette hozzá az Index szemléje szerint. 

Ugyanakkor egy átlagos utazás egy európai országban nem jelent veszélyt.

Korábban egyébként pont abból volt botrány, hogy Szlávik János lányai a tomboló harmadik hullám alatt külföldön nyaraltak:

Szlávik János lányai Dubajban nyaralnak?

Néhány nappal ezelőtt olvasóink küldtek szerkesztőségünknek fotókat arról, hogy dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa két lánya Dubajban tartózkodik, és ottlétükről képeket is megosztottak a közösségi médiában. Nyilván a külföldre való utazás nem tiltott, mindenesetre érdekes üzenettel bír, hogy pont a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik arcának a családtagjai töltik külföldön ezeket a nehéz a napokat.

Szlávik János egyébként azt javasolta, hogy utazás előtt mindenki tájékozódjon a kormány koronavírus-oldalán és a célország konzulátusán. Hangsúlyozta, hogy a járványnak még nincs vége, a vírus ellen csak az oltással lehet védekezni.

"Nem lehet elégszer elmondani, hogy aki nincs beoltva, az abszolút védtelen, náluk előbb vagy utóbb kialakul a betegség"

– magyarázta, hozzátéve, van elegendő vakcina mindenkinek, nem csak az eddig regisztráltak számára.

Emlékezetes, Orbán Viktor ma bejelentette, véget ért hazánkban a tömeges oltási szakasz, innentől mindenkinek önállóan kell jelentkeznie a vakcináért.