Letöltendőt kértek a nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férjére, Balogh Sándorra

Letöltendőt kértek a nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férjére, Balogh Sándorra

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a vizes vb egykori gazdasági igazgatójára, a jelenleg körözés alatt álló Balogh Sándorra, aki korábban Mager Andrea közvagyonért felelős miniszter férje volt - írja a hvg.hu a megszerzett vádirat alapján. Baloghot egyebek mellett befolyás vásárlásával vádolják.

A NAV volt kiemelt főnyomozója, egy rendőr alezredes, egy volt rendőrségi főnyomozó, illetve egy, korábban a titkosszolgálatnál dolgozó magánnyomozó is vádlottjai annak a bűnügynek, amelynek egyik szereplője Balogh Sándor. Mint mi is megírtuk, Mager Andrea közvagyonért felelős miniszter exférje már egy ideje szökésben van, két évvel ezelőtt akarták elfogni, csak aztán valahogyan megtudta, hogy nyomoznak utána, és külföldre távozott. Utoljára Dubajból jöttek róla információk.

Afrikában bujkálhat Orbán miniszterének körözött exférje

A Blikk szerint Balogh Sándort, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter korábbi férjét Dubaj után Afrikában látták. A férfit, aki az egekbe szökött költségű 2017-es vizes vb-t szervező cégnek is a gazdasági vezetője volt, azért körözik, mert

Az ügy 2017-ben indult, amikor Balogh a budapesti úszó-világbajnokságot szervező cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, illetve a Magyar Afrika Társaság alapítója és vezető tisztségviselője volt. Mint kiderült, ekkor adott Balogh megbízást két magánnyomozónak - akik közül egyikük korábban a titkosszolgálatnak dolgozott -, hogy derítsék ki, zajlik-e ellene, a cégei és társai ellen valamilyen NAV-vizsgálat.

Az egyik magánnyomozó aztán egyebek mellett kubai szivarokat és egy 150 ezer forint értékű vadászpuskát adott egy NAV-nyomozónak, cserébe az adóhatóság VpRobotzsaru rendszeréből lekért bizalmas infókért.

A lehallgatási anyagokból az is kiderült, hogy Bártfai-Mager Andrea miniszter tavaly tavasszal Balogh személyi titkárával beszélt meg telefonon egy találkozót.

Balogh a vád szerint egy rendkívül szerteágazó céghálót működtetett, a rendőrség honlapján jelenleg is a körözött személyek között van, többféle jogcímen keresik. Összességében több százmillió forinttal károsíthatta meg az államot.