18 esztendős magyar labdarúgó esett össze a pályán - nem tudták újraéleszteni

gyász
pixabay.com

Szomorú hírről számolt be az NB III-ba visszajutott Tarr Andráshida SC közösségi oldala. Mint kiderült, a nyári pihenő utáni első tréningen rosszul lett a 18 éves Hegedüs Viktor Marcell, akit társai azonnal elkezdtek újraéleszteni.

A Zaol.hu arról írt, hogy a létesítmény ugyan rendelkezett defibrillátorral, amit szintén használtak és az időközben értesített mentők a kiérkezésig segítséget is adtak ehhez, majd a helyszínre érkezve már ők küzdöttek hosszú ideig a fiatal játékos életéért. 

Hegedüs Viktor Marcell a szezon során tíz alkalommal szerepelt a felnőtt együttesben, a regionális, Észak-nyugati bajnokságban szereplő U19-es együttesnek pedig alapembere volt.

Mint ismert, nemrégiben Christian Eriksen nem sokkal a finnek elleni mérkőzés első félidejének vége előtt esett össze a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen. Az orvosok tájékoztatása szerint Eriksen az újraélesztést követően körülbelül 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát.

Christian Eriksen a szívműtéte után már el is hagyhatta a kórházat

Kiengedték a kórházból Christian Eriksen dán labdarúgót, aki a finnek elleni szombati Európa-bajnoki mérkőzésen összeesett, de újraélesztéssel sikerült megmenteni az életét. Az Internazionale középpályása azután hagyhatta el a kórházat, hogy csütörtökön kardioverter-defibrillátort ültettek a mellkasába. A dán válogatott péntek esti közleménye szerint Eriksen operációja sikeres volt, és a játékos meglátogatta a csapatot, mielőtt hazatért.