Úgy tűnik, nem csak a fociról fog szólni a szerdai német-magyar

Úgy tűnik, nem csak a fociról fog szólni a szerdai német-magyar

Az UEFA hétfőn este megtiltotta, hogy kivilágítsák szivárványszínűre a müncheni Allianz Arenát a szerdai Magyarország–Németország Eb-csoportmeccs idejére. 

A szervezet a döntést most azzal indokolta, hogy a szabályok értelmében a kontinensviadalon csak a résztvevő országok nemzeti színeivel világíthatják ki a stadionokat, és ettől semmilyen módon nem lehet eltérni.

Azonban a Twitteren az Eintracht Frankfurt alelnöke, Axel Hellmann arról írt, hogy ha már a müncheni stadion nem kap szivárványszínű díszkivilágítást a szerdai német–magyar meccs alatt, akkor majd a frankfurti aréna teszi meg.

Bár a frankfurti aréna nem Eb-helyszín, de a helyi egyesület szeretne szolidaritást vállalni a homoszexuálisok felé. Erre pedig a többi csapatot is szeretné buzdítani. A felhíváshoz egyébként azóta csatlakozott Köln és a Berlin is. Utóbbi már a Twiteren is jelezte. 

A mérkőzés napján egyébként a müncheni városházát szivárványos zászlókkal fogják fellobogózni. „A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai” – írja a városháza közleménye.

A Budapest Pride saját közösségi oldalán egyébként arról számolt be, hogy a szerdai német-magyar meccsre a müncheni LMBTQ szervezetek akcióval készülnek, 11 000 db szivárványzászlót fognak kiosztani a stadionban és környékén.

A mérkőzésen egyébként a németek kapusa, Manuel Neuer ugyanazt a szivárványos karszalagot fogja viselni, amit a franciák és a portugálok ellen is.