A migráció is téma lesz az új Nemzeti Konzultációban

A migráció is téma lesz az új Nemzeti Konzultációban

A járvány utáni életünkről és a migráció kérdéséről szól a most induló nemzeti konzultáció - mondta a Magyarország kormányzati kommunikációjáért felelős államtitkár szombati, a kormány Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetében.

Kovács Zoltán szerint a kérdések többsége a gazdaság megerősítéséről, illetve a védekezéshez szükséges intézkedésekről szól, de nem mehetnek el a migráció kérdése mellett sem.

A járványok és a népvándorlások korát éljük, ezért Magyarország megerősítéséhez ezekben a kérdésekben várnak iránymutatást a szükséges intézkedésekhez - emelte ki.

Az államtitkár szerint a fokozódó migrációs nyomást bizonyítja, hogy az idén már eddig 38 ezer migráns tartóztattak fel a hatóságok a magyar határokon, miközben az elmúlt évben csak 10 ezret. Hozzáfűzte: ugyanakkor Brüsszelben továbbra is napirenden tartják a migránsok szétosztásának kérdését, mintha az elmúlt évekből mit sem tanultak volna.

A konzultációban választ várnak arra, hogy a "Soros-féle szervezetek nyomásának engedve" meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat beengedni Európába, hanem fel kell őket tartóztatni, és lehetőség szerint a saját hazájukban kell megoldani a problémáikat - közölte.

Szintén kérdést tesznek fel azzal kapcsolatban: vajon engedni kell-e a migránsok kötelező szétosztását célzó brüsszeli terveknek. Ezek ugyanis nemhogy nem kerültek le a napirendről, hanem javaslatként az éppen zajló uniós csúcson is előkerültek - figyelmeztetett.

Foglalkozni kell azzal is, hogy a járvány utáni időkben egyáltalán szükség van-e migrációra. A magyar kormány javaslata az, hogy a következő két évben egyáltalán ne fogadjon Európa a világ különböző részéről érkező migránsokat - emlékeztetett.

"Segítsenek nekünk abban, hogy jó döntéseket hozzunk!"

- kérte videoüzenetében Kovács Zoltán.