Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az EU tagállamainak vezetőihez

ellenzék
Facebook

Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei közös levélben fordulnak az Európai Unió (EU) tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Ahogyan közleményükben írják: Orbán Viktor az Európa Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az EU-ból.

Mi, ez ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője. Ezért fordultunk levélben az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is

- fogalmaznak közleményükben, hozzátéve, levelük célja:

kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásunkat, hogy Magyarországot megtartsuk az európai nemzetek családjában. Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi. Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé. Amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében!