Nincs újabb halálos áldozat és 56-tal nőtt a fertőzöttek száma hazánkban

AstraZeneca, vakcina, oltás, covid, koronavírus
Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű vakcinái Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán
Czeglédi Zsolt / MTI

Nincs halálos áldozat, újabb 56 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavírus tájékoztató oldal szerdán. 

Adataik alapján eddig 5 578 183 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 327 325-en a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 808 945-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 30 019, a gyógyultaké 744 051-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 34 875. Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 1409-en vannak, a mintavételek száma 6 268 163-ra nőtt.

Hangsúlyozzák, a vírus delta mutánsa több európai országban erősen terjed, ezért arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát.

A megelőzésért az operatív törzs újabb intézkedéseket hozott, így augusztus 1-jétől lehetővé válik a harmadik oltás beadatása mindenkinek

- emelték ki, hozzátéve: az átoltottság növeléséért a még be nem oltott időseket személyesen is felkeresik majd, iskolakezdés előtt pedig minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.