Jakab Péter: "Várunk szeretettel, Demeter Márta!" - Az LMP-s politikus a Jobbik-frakcióban folytatná

Demeter Márta
Demeter Márta Jakab Péter budapesti fórumán
Béli Balázs

"Az LMP politikusa úgy döntött, amennyiben 2022-ben újra képviselői mandátumot szerez, úgy munkáját a Jobbik-frakcióban folytatja.  Márta személyében az ellenzék már most is egy nagyon értékes képviselővel rendelkezik, aki megalkuvást nem tűrően harcol az Orbán-rezsim ellen. Megtisztelő, ha a rezsim bukását követően a Jobbik-frakció tagjaként, de minden kormányváltó erővel szövetségben közösen dolgozhatunk majd vele az ország újjáépítésén is"

- írta közösségi oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje vasárnap dél körül. 

Bár még az ellenzéki előválasztás hivatalos oldalán nem szerepel Demeter Márta regisztrációja, a döntést az LMP-politikusa is megerősítette közösségi oldalán. 

"Sokan kérdeztek az elmúlt években, amikor a többi ellenzéki politikushoz hasonlóan engem is rendre támadott a fideszes propagandagépezet, hogy miért csinálom, mi az, ami erőt ad a politikusi munkához. Minden alkalom, amikor a változást akaró emberekkel találkozom, az ő történeteik, egy jobb élet iránti vágyuk megerősít abban engem, hogy végig kell menni az úton: le kell váltani Orbán végtelenül korrupt és az embereket elszegényítő rendszerét. Erre szövetkeztek az ellenzéki pártok, és mindenki azon dolgozik, hogy erejéhez, tehetségéhez mérten mindent megtegyen, hogy sikerre vigyük a változást 2022-ben. Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat. A Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam"

- írta Demeter Márta. 

A korábbi társelnök átigazolását az LMP a Telexnek úgy kommunikálta, hogy számukra

"a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni.”

Előválasztás '21 - Demeter Márta: „Nagyon sokat jelent számomra Jakab Péter támogatása"

Az ellenzéki összefogás azt jelenti, a pártérdeket felül kell, hogy írja a nemzet érdeke. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy 2022-ben mindenhol egy közös ellenzéki jelölt, a legalkalmasabb jelölt mérkőzhessen meg a Fidesszel. Akkor is, ha az épp nem jobbikos

Emlékezetes, Demeter Márta indulását az ellenzéki előválasztáson Jakab Péter jelentette be (egyébként Budapest 6-os számú választókörzetében mérkőzik meg), azóta pedig volt már egy közös fórumok is a Keleti pályaudvarnál. 

Demeter Márta egyénként még MSZP-s képviselőként került 2014-ben a parlamentbe.