Közel 90 ezren vettek részt az EFOTT fesztiválon

.
Kép: EFOTT.hu

Az EFOTT hétvégéje látogatószámban már elérte a pandémia előtti fesztiválokat, a legtöbben Flo Rida és Majka&Curtis koncertjére voltak kíváncsiak. Majka megfázása miatt sokáig kérdőjeles volt, vajon színpadra tud-e lépni, de a Follow The Flow érkezése sem kis fejfájást okozott a szervezőknek. A hatnapos esemény nagyobb problémáktól mentesen zárult, látogatottsága elérte a 89.000 résztvevőt - írják közleményükben az EFOTT fesztivál szervezői.

Mint írták, egy év kihagyás után idén augusztus 10-15. között tartották a 45. EFOTT-ot, egy új terepen, Sukorón. Több mint 200 zenei élménnyel, 32 sporttággal és megannyi napközbeni programlehetőséggel készültek a szervezők. A kánikulában utóbbiak közül kétségtelenül a sukorói félszigeten kialakított plázs volt a legnépszerűbb, ahol a bulizás és ejtőzés mellett új sporttevékenységeket is ki lehetett próbálni. A fesztiváltól 2 km-re elhelyezkedő EFOTT-strandra dottók szállították a fesztiválozókat.

Az apró kellemetlenségek ellenére is nagyszerű fesztivált nyújt az EFOTT

Ahogy a két évvel ezelőtti, úgy a mostani EFOTT-on is nagy népszerűségnek örvendett a civil falu. Ahol különböző állami és civil szervezetekkel, szerveződésekkel ismerkedhetnek meg a fesztiválózók. Változatos programokkal találkozhatnak az EFOTT fesztiválra kilátogató fiatalok, igaz a bejutás már eleve kalandosnak tűnik. Hiszen a fesztiválszervezők és a velencei önkormányzat igencsak összerúgta a port.

„Megtippelhetetlen volt, hogy másfél év bezártság, illetve korlátozott programlehetőségek után, és 58%-os beoltottság mellett vajon mennyien indulnak meg szórakozni. Fele annyi időnk sem volt megszervezni az eseményt, mint korábban, és tudtuk azt is, hogy a védőoltást felvevők többsége nem a mi fő célcsoportunk, azaz nem egyetemisták. Márpedig összhangban a kormányrendelettel, csak a védettségi kártyával rendelkezők jöhettek szórakozni, illetve azon kiskorúak, akiket védett felnőtt kísér. Én hatalmas sikernek könyvelem el, hogy minden nehezítő tényező ellenére ilyen szép számban érkeztek a rendezvényre, egyúttal mind a csapatomnak, mind a résztvevőknek nagyon köszönöm a 2021-es EFOTT-ot!" – nyilatkozta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A hétvége legnagyobb durranása kétségtelenül az amerikai rapóriás, Flo Rida volt, aki extra hangulatot varázsolt a színpadra. Koncertjén vörös rózsákat szórt a közönség soraiba, és nyolc efottózót hívott fel a színpadra, hogy vele együtt énekeljenek. Az i-re a pontot akkor tette fel, amikor magyar zászlót lengetve skandálta, hogy „Ria-ria, Hungária!”. Közvetlen előtte koncertezett a Follow The Flow, amelynek tagjai útközben hatalmas dugóba keveredtek, így végül rendőri felvezetés segítségével érkeztek meg időben Sukoróra. Az est nagyszínpados zárózenekara, Majka&Curtis formációja sem okozott kevesebb fejfájást a szervezőknek, hiszen az utolsó napig kérdéses volt, rendben jön-e Majka hangja egy erősebb megfázás után. A rapper fenegyerek egész héten tartalékolta energiáit, míg végül valóban ott volt, és hatalmas bulit csinált az EFOTT-on - olvasható a közleményben.

„A fiatalok nem alamizsnát szeretnének, hanem jövőképet és kiszámíthatóságot"

A tavalyi „világvége" után idén ismét megrendezték az EFOTT-ot, amely a korábbiakkal ellentétben egy nulladik nappal kiegészülve, még hosszabb is lett. A csütörtöki napon a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter tette tiszteletét, aki két évvel ezelőtt még frakcióvezetőként csocsózott a fiatalokkal, most viszont már pártelnökként és miniszterelnök-jelöltként vett részt a fesztiválon.