Rakétatámadás ért egy házat a kabuli reptér közelében, Amerika katonai csapást hajtott végre egy öngyilkos merénylő gépkocsija ellen

Rakétatámadás ért egy házat a kabuli reptér közelében, Amerika katonai csapást hajtott végre egy öngyilkos merénylő gépkocsija ellen

Az afgán egészségügyi minisztérium megerősítette azokat a helyi sajtóértesüléseket, miszerint vasárnap újabb robbanás rázta meg a kabuli reptér környékét.

A helyi felvételek és beszámolók szerint egy reptérhez közel lévő lakóházat ért csapás.

Az MTI azt írja, az Egyesült Államok katonai csapást hajtott végre vasárnap Kabulban - közölte két amerikai illetékes a Reuters brit hírügynökséggel. A nevük elhallgatását kérő illetékesek elmondták, hogy a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult.

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy két egymástól különálló incidensről van szó, a kettőnek nincs köze egymáshoz.

Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy a lakóházat ért támadásban egy gyermek meghalt, de a hivatalos megerősítés ezzel kapcsolatban még nem érkezett meg.

Joe Biden amerikai elnök még szombaton figyelmeztetett, nagyon valószínű, hogy az ISIS 24-36 órán belül újabb támadást intéz majd a repülőtéren.

Megkezdték az amerikai katonák kivonását a kabuli reptérről, Biden szerint 24-36 órán belül újabb terrortámadás várható

Valamivel több mint ezer civil vár még arra, hogy a kabuli repülőtérről légi úton kimenekítsék Afganisztánból, miközben az amerikai erők evakuációs művelete a végső szakaszába lépett - közölte a Reuters hírügynökséggel vasárnap egy nyugati biztonsági illetékes.

Frissítés

Tálib illetékesek szerint a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő gépkocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közepette.

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt és megölt egy gyermeket. A két rakétacsapás különálló incidens lehetett.

Közben Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere vasárnap közölte, még 300 amerikai állampolgár igyekszik elhagyni Afganisztánt.