Aki nem találja otthon a 16 millióját, nézze meg a plakátokon, milyen jó neki

Aki nem találja otthon a 16 millióját, nézze meg a plakátokon, milyen jó neki

Nem kell megszokni a rossz béreket, ahogyan azt sem, hogy a fiatalok életkezdéséhez legalább egy 20 éves lakáshitel kell

- hangzott el a Jobbik kisvárdai lakossági fórumán, ahol Jakab Péter miniszterelnök-jelölt és Tóth Viktor képviselőjelölt fogadta Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületének szavazóit.

A Jobbik elnöke szerint még a fórumait olykor megzavaró, fideszes "óbégatós gyerekek" sem tudnak érvelni amellett, hogy miért kellene a kormánypártokra szavazni, hiszen sem magas nyugdíjakról, sem pedig magas színvonalú egészségügyről nem tudnak beszámolni. Más kérdés persze, ha azt gondolják, hogy a Mátrai Erőmű, a Balaton, az egyetemek és az autópályák lenyúlása után a maradékot talán meghagyják az embereknek - mutatott rá arra, hogy vannak, akik azért szavaznak a Fideszre, mert azt remélik „ők már eleget loptak”, és nem fognak többet.

Jakab Péter az utcafórumon arról beszélt, hogy olyan országot szeretne létrehozni, ahol a tisztességes munkáért tisztes bér jár, és aki jól teljesít, az igenis előrébb tud jutni.

Senki nem akar többet, csak amennyit megérdemel: aki becsülettel dolgozik, az éljen is meg belőle és aki tisztességgel ledolgozott egy életet, kapjon jó nyugdíjat - jelentette ki, hozzátéve: azoknak viszont, akik elvettek a közösből, börtönben a helyük.

Kiemelte: a magyar állam az Európai Unió egyik legdrágábban működő állama, mégsem mondhatjuk el, hogy magas szintű szolgáltatásokat nyújtana az állampolgároknak. Jólét helyett inkább 70 milliárdos vadászati kiállítás van, pusztán azért, mert egy fideszes politikusnak a vadászat a hobbija.

Nem találod otthon a 16 millió forint megtakarításodat? Akkor kiírjuk egy plakátra, hogy el ne felejtsd, milyen jól élsz!

- jelentette ki arra utalva, hogy a kormányzat szerint a magyar családoknak átlagosan 16 milliós megtakarításuk van.

Jakab azt mondta, negyedmillió embert tudtak felsorakoztatni az ellenzék mögé az összefogással, ami azt jelenti, hogy paraszthajszállal ugyan, de ha ma lennének a választások, le tudnák győzni a Fideszt.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje ahhoz kért felhatalmazást a helyiektől, hogy legyőzhesse azt az embert, aki „saját bevallása szerint még 20 évig ülne a nemzet nyakán”.

Munka nincs, a támogatás eltűnik

A fórumon a választókerület jobbikos jelöltje, Tóth Viktor azt emelte ki, hogy ő olyan ember, aki sosem szégyellte a kétkezi munkát. Éppen ezért tisztában van azzal, mekkora gondot jelent, hogy a térségben nincs elég vállalkozás, a nagyvállalatok elkerülik őket.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy pénz sincs, még akkor sem, ha az nem látszik a hétköznapi életben. Tóth arról beszélt: súlyos milliárdok jönnek a térségbe, csak Kisvárdán több mint tízmilliárd forintnyi olyan beruházás van, amire már megjött a pénz, de nem épült meg belőle semmi. Többek között ott van az elhíresült lówellness is.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, rabszolga életet szánnak nekik azzal, hogy nincsenek meg a jó gazdasági élet feltételei és ennek köszönhető a térséget sújtó kivándorlás is.

Ilyen tempóval Európa szégyenei leszünk, kitaszítottak, akik nem csak 30, de 60 évet zuhannak vissza. Segítséget azonban nem kívülről kell várni, hanem az embereknek kell felállniuk és azt mondaniuk, hogy elég volt - mondta Tóth Viktor, aki a civileket is aktivitásra buzdította a kormányváltás érdekében.