Elhunyt Vitányi Iván, a DK örökös és tiszteletbeli elnöke

Elhunyt Vitányi Iván, a DK örökös és tiszteletbeli elnöke

Elhunyt 96 éves korában Vitányi Iván, a Demokratikus Koalíció örökös és tiszteletbeli elnöke.

Gyurcsány Ferenc pártelnök  személyes hangú nekrológgal búcsúzott Vitányitól. Mint írta "túlzás nélkül kimondható: Vitányi Iván a legjobb, a legkiválóbb, a legnagyobb magyarok egyike volt. Halálának megrendítő ténye ezt immár történelmi távlatban teszi érvényes kijelentéssé."

Ő most eltávozott közülünk, hogy amikor újra lesz magyar nemzet, annak panteonjába érkezzék meg, reméljük, nem sokára. Mert az ő egész élete a közössége, a hazája szolgálatában telt el.

Gyurcsány azt is megemlíti, hogy "személyiségét a lenyűgöző intellektus, az elképesztő tájékozottság és műveltség, a lankadatlan alkotóerő és tenni akarás, nem utolsó sorban pedig a makulátlan tisztesség jellemezte. Az idők során mindehhez olyan sokrétű és gazdag, évszázadon átívelő tapasztalat társult, ami egyedülállóvá tette őt a magyar közéletben. Egyedülállóvá, de korántsem magányossá. Hisz mindig csapatjátékos volt, a legkiválóbb, a legönzetlenebb. Ha valakire, őrá igaz: mindenki tisztelte és szerette. Nemcsak a barátai, de az ellenfelei is respektáltak mindig".